RSS

hindustani

29 iun.

finito  cu  cuisine française, (con)fusion kitchen si ca la mama acasa, momental ma aflu in plina perioada indiana care’a’nceput cu paneer si-a continuat cu to felu de alea numite’n asa fel,  ca mai bine le zici linte, naut, pîine, iaurt scurs, orez fiert/prajit, coltunasi cu cartofi si mazare, ciocolata fiarta-n lapte condensat, chiftele, spanac samd, samd, ca tot aia e in fond. si la urma urmii.

paneer(citeste paniir, sau cum vrea domnia ta, ca ma’ntereseaza doara ca citesti, nu si cum) e dupa spusele lu maestru vishnikapoorsaucamasaceva(bicki pentru noi, astia) singura brinza da pa lumea asta pa care po s-o prajesti in friteoza sau in tigaie -end ovcors ca si  pa gratar (greu da trecut cu vederea sezonu)- ca nu se topeste nici sa vrei.

iote dracie, zice maiastra de mine  catre maestru bicki (vishnutribrahmasaunaibamaistiecum, pentru voi, aialantii), pai asa zice si cipriotu daspre halloumi ala al lui! doo chestii care-s singure… apai io nu mai mi’ s  sigura de nimica’n cazu asta et  si tu me le permets! ia, mai bine,  sa punem noi mina sa producem paniru asta (pardon pentru ortografia brînzii, da’s contra E-urilor prea multe’n acelasi loc), daca vrei sa te crez.

zis , si facut: am dat agricultorului din vecinatatea nu prea imediata cinci euro penc’a muls zece litri din vaca  , s’ am pus laptele la foc. pîn’acilea e ca si la nea ciobanu de la stina. dup’aia am zis ca punem  zama de lamîie,  sau lime- one sic, rian a fer! e piui, sic nepa ser (cu s de la si ce te faci daca n-ai nici de-aia si omg, nici de-aialanta? citeste mai departe s’o sa afli),  si am pus otet   

  

si-a iesit cas, ca la nea ciobanu de la stina, ca doara nu era sa iasa salata de vinete

l-am prejit, l-am imbaiat in apa rece

l-am pus dup’aia in spanac 

si s-a chemat c-am mincat ceva c-o denumire complicata, asa ca-ncheiem cu falafel (iar falafel? pai da, c-acu e mai alfel, desi tot la fel, intr-un fel)

concluzie: singur pe lume e o carte, in rest nu se  prea poa asa ceva. asa.

 
7 comentarii

Scris de pe iunie 29, 2010 în food back

 

7 răspunsuri la „hindustani

  1. Cristina P

    iunie 29, 2010 at 3:33 pm

    Imi place ciocolata cu zahar, fara zahar sau numai cu 10 % zahar, am gustat-o…brrrg. Ciocolata cu ardei iute – brrrg. Cu piper nu am gustat inca…poate voi incerca cu piper de Sichuan, pentru ca este foarte aromat.
    In tot cazul, reteta este foarte misterioasa in ingrediente…
    Iti doresc o saptamana placuta…

    Apreciază

     
  2. Angela

    iunie 29, 2010 at 5:06 pm

    Era şi cazul să apari… şi nu oricum, ci cu obişnuita beţie de culori şi arome, pe care doar mi le închipui. Bine-ai revenit şi să nu dispari iar 🙂

    Apreciază

     
  3. windwhisperer

    iunie 30, 2010 at 2:39 am

    now when you get back at bloggi’, no drinking or smoking. and most importantly, NO WILD ORGIES 🙂

    great summer, !!:):)
    xxx,j.

    Apreciază

     
  4. iYli

    iunie 30, 2010 at 11:44 pm

    GENIAL! 🙂

    Apreciază

     
  5. georgemotoc

    august 3, 2010 at 5:41 am

    Am salivat cuminte linga poze, si am inghitit cuminte concluzia.

    Apreciază

     
  6. spatarusorin

    august 4, 2010 at 10:27 pm

    Buna ziua,

    Va contactez in legatura cu un parteneriat constand in link-exchange. Am observat ca detineti un blog foarte interesant si mi-ar face placere sa colaboram

    Va propun umatoarele 2 site-uri pentru link-exchange:
    -Motruinfo:
    titlu:Motruinfo
    link: http://www.motruinfo.ro

    -Famouswhy.ro
    titlul: Intrebari Faimoase
    link: http://ask.famouswhy.ro/

    Daca sunteti deacord adaugati cele 2 linkuri si astept un raspuns din partea dumneavoastra (includeti titlul si linkul catre blogul/blogurile dvs) pe sorin@motruinfo.ro si voi posta linkuri catre site-ul dvs de pe ambele domenii. Daca mai detineti si alte siteuri/bloguri sunt as fi dispus sa le includ in aceasta oferta si pe acestea

    Cu respect,
    Spataru Sorin
    Stiri si articole la http://www.MOTRUinfo.ro &http://www.famouswhy.ro

    Apreciază

     
  7. zerocratie

    august 31, 2010 at 3:20 pm

    mmmmmm minunat. M-a lovit foamea in plin acum. 🙂

    Apreciază

     

Lasă un comentariu