RSS

le rouge et le blanc

16 Apr

roman de aventuri in doua volume

volumu unu

introducere: 

 a fost odata, ca de n-ar fi fost,  nu s-ar povesti, un pachet de orez rosu de Camargue,  într-un raft,  în Delhaize. anfen, erau doua, da al doilea nu e nici macar figurant in piesa , asa ca-l trecem cu vederea.

 orez roosuuu?! trosc! pleosc! (m-a pocnit surpriza)  am mîncat galben, mov, salbatic, modificat genetic, pandan, basmati, jasmin, arborio…  da rosuu?  n-am ochelarii-n traista –  mi i-am plantat în coafiura,  da asta oi descoperi cind nu s-o ridica bariera parcarii cu personal de întretinere ioc,    si m-oi scarpina-n cap a  „si nici telefonu nu-l luasi, acu sa te vaz cum iesi din vizuina asta”, asa ca nu vaz cît costa, nu vaz ca tre fiert o juma de ora, ba chiar 4j de minute, deci  ma aventurez.

le rouge, erou principal al filmului, e secondat de le blanc, care e chiar mai important decît le rouge- ca-i destinat pentru desert-, da le blanc vine,  ca orez  ce-i,   din Suriname, si asta nu ma face sa ma parca vaz intr-o rochie alba,  transparenta, fara mîneci si cu decolteu cu tupeu , calarind pîntre ape  un cal cam deselat – ca el cica-s cam grasana; zica  si vaza ce-o vrea, el cu ochelarii lui, io cu-ai mei-,  cu pletele’n vînt ,  el, ca io iar m-am tuns, asa cum ma face le rouge. asa ca , de fapt nici nu-l mai bagam in seama de-acu’ncolo si cît o mai dura balada .

cuprins:  

unde se vede ca le rouge e cam maro, si unde nu se vede ca la gust e cam ca grîu, deci bun

 unde se vede ce se vede: le blanc est devenu jaune cu picatzele negre de vanilie.  care nu se vede,  da ce se simte!

încheiere: mîine, probabil, constipatie.

volumu doi

introducere, cuprins si încheiere : a fost odata , si cînd o mai fi,  s-o mai povesti, un pachet de orez rosu de Camargue.

e se fini la comedie (unde s evede varianta pour le noir, ca de el avui grije, deh. oaspete, deh! da, da’ deh,  el  mi-a mai adus un sos african , picant de-mi tiuie urechile ; cînd mi-oi reveni din soc,  o sa-mi aduc aminte, poate,  ce fel de  )

 
21 comentarii

Scris de pe Aprilie 16, 2010 în 1, nici blog fara pîine

 

21 responses to “le rouge et le blanc

  1. Angela

    Aprilie 16, 2010 at 9:09 pm

    e clar, mi-ai pus gînd rău şi vrei să mor. Da’ şi eu mi-o caut cu lumînarea, că eram cu geana pe tine, doar doar mai postezi ceva să umplem tastaturile de bale.

    Apreciază

     
  2. ciocolatacupiper

    Aprilie 16, 2010 at 9:11 pm

    da io di ce nu poci sa comentez la tine? am tot incercat, si dijeaba

    Apreciază

     
  3. Angela

    Aprilie 16, 2010 at 9:48 pm

    cum să nu poţi?

    Apreciază

     
    • ciocolatacupiper

      Aprilie 16, 2010 at 9:52 pm

      ultima oara cind a functionat magaru asta de pece am dat pe la tine doo zile la rind. e, am tot comentat si la postul cu premiul, si la altele, ba m-am repetat, ba am facut pe spontana, da nici macar un semn de punctuatie n-a ramas afisat pt posteritate si cine-o mai vrea.

      Apreciază

       
  4. Angela

    Aprilie 16, 2010 at 9:52 pm

    toată lumea poate comenta, nu am nici o restricţie la setări. Pentru mai multă siguranţă, am scos şi verificarea aia, care oricum e inutilă. te rog să mai încerci, pentru că mă miram ca tu să n-ai ceva de spus🙂

    Apreciază

     
  5. Angela

    Aprilie 16, 2010 at 9:54 pm

    o fi de la tine?

    Apreciază

     
  6. ciocolatacupiper

    Aprilie 16, 2010 at 9:55 pm

    o sa mai incerc, loc pe scaun la pece s-apuc! tu’ti dai sama ca sezuram o saptamina fara de pece? acu-s toti ca hamesiti

    Apreciază

     
  7. Angela

    Aprilie 16, 2010 at 9:56 pm

    vai, nici nu-mi spune că ştiu cum e. aici se lasă cu vărsare de sînge!

    Apreciază

     
  8. ciocolatacupiper

    Aprilie 16, 2010 at 9:56 pm

    cred ca de la mine a fost, peceu e reanimat , daca nici acu n-o merge, apai nu mai stiu ce sa zic

    Apreciază

     
  9. Angela

    Aprilie 16, 2010 at 10:00 pm

    să videm

    Apreciază

     
  10. windwhisperer

    Aprilie 19, 2010 at 10:10 am

    Trade :):)
    Khao Niaow Ma Muang)is an absolute must try!
    This recipe is foolproof and even budding chefs with two left hands come off smelling mango sweet. This easy , is surrounded by a „bath” of coconut milk, then topped with slices of fresh mango.
    xxx,j

    Apreciază

     
  11. io

    Aprilie 20, 2010 at 9:45 pm

    MC Google zice ca-mi tre orez dulce tailandez pentru chestia asta cu nume de 1000 de ori mai complicat decit modul de preparare (ceea ce-mi convine)
    of, iar tre sa ma’c la orasu mare , la aprovizionare! nu puteai sa taci?:)
    tzoc, tzoc, tzoc!

    Apreciază

     
  12. statusuri

    Iunie 16, 2010 at 2:26 pm

    Salut, detin site-ul statusuri.ws (3000 unici pe zi), si sunt interesat de un link exchange cu blogul acesta,daca esti deacord trece-ma cu titlul statusuri si trimite-mi codul pe emailul linkuri[@]statusuri.ws,multumesc.

    Apreciază

     
  13. Cristi

    Iunie 18, 2010 at 8:03 pm

    Bună ziua, vă trimit acest mesaj în speranţa unei colaborări de link exchange.
    Dacă sunteţi de acord, trimiteţi un mesaj cu numele blogului si adresa🙂

    blogul cu care doresc să fac acest schimb este :

    titlu : Cure de slabire
    adresa : http://curedeslabirenoi.blogspot.com/

    Numa bine🙂

    Apreciază

     
  14. Ursu Radu

    August 24, 2010 at 11:43 pm

    Buna ziua,

    As fi interesat de un link-exchange intre famouswhy.ro, motruinfo.ro si blogul dvs. Daca sunteti interesat astept un email pe admin@motruinfo.ro. (Va rog precizati linkul si titlul dorit pentru a va adauga)

    Cu respect,
    Ursu Radu

    (Dupa vizualizare as avea rugamintea ca acest comentariu sa fie sters)

    Apreciază

     
  15. Retete Culinare

    Septembrie 20, 2011 at 9:58 pm

    ce bine arata, o sa incerc si reteta🙂

    Apreciază

     

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: