RSS

de-atuncea

 

s-au copt fazanii’n gradina . ma’c sa-i culeg

pîinea noastra cea de toate zilele cind n-avem croasan

BEAUTIFULL DAY

azi sînt depri, bine-mi pare!în gradini am balansoare ,praz ,gaini si lacramioare,

ploaia nu le face mare,

soarele sa le dogoare, dracu sa le ia la mare , sau la munte-n statiune la care nu-i stiu pe nume !

azi sînt depri, vai ce bine!

în cafea te beau pe tine, în copaci îmi infloresti, mintea mi-o motottolesti,

doare sufletu’in mine,

azi sînt depri, vai ce bine!

azi sînt depri, bine-mi pare!

merg la piata ,

cumpar vlaga si calc totul în picioare.

 

     n-am chef de vorba, uita-te mai bine cu ce fapte m-am amuzat

    salata cu prepelita si sos cu miere

    filet de porc umplut cu legume, cu sos de nu stiu ce, ca nu stiu ce e „waterkers”

    lalea cu salata de fructe, ceea ce mi se pare o denumire tembela pentru aluatul asta de „oublie”, plus ca se uita sa se precizeze înghetata, ceea ce e nedrept..deci , io i-as zice ” înghetata mai cu fitze”

     

    ….talente declarate de cobai ahtiati dupa ciocolata , poti sa folosesti urmatoarele ingrediente întru prepararea unei supe despre care victimele mele înca ar mai vorbi, daca nu ar prefera sa-si tina gura. deci, sa nu zici ca nu te-am avertizat, supa asta e speciala , dar nu pentru ca reteta vine de la un renumit restaurant, ci pentru ca e

    supa de ciocolata

    ingrediente:

    1 praz(doar partea alba)

    1/2 dovlecel

    100g radacina de telina

    1 ceapa (nu o nanoceapa, dar nici o megaceapa!! una de medie mijlocie)

    3 linguri ulei de masline extra fin

    zeama de gaina(200ml/persoana, fa deci socoteala)

    20 de alune prajite si sarate

    2 cubulete de ciocolata pura (fondant)

    2-3 dl smîntîna lichida

    piper negru, sau pudra de chilli

     

    de facut, asa se face:

    se taie legumele -deja spalate , doar nu tre sa mai zic! a, ca veni vorba, daca ziceam în prealabil, nu-i asa ca ma întrebai ca un’ sa le speli daca n-ai prealabil?- în cubulete mici si se lasa vreo cinci minute sa se înabuse în uleiul de masline. apoi se adauga zeama de gaina si alunele si se lasa sa fiarba la foc mic, 20 de minute. se adauga ciocolata, apoi, ceea ce are de acum o culoare deloc apetisanta, se trece prin robotul de bucatarie. ca dupa aceea sa se treaca printr-o strecuratoare fina si sa se puna iar un pic pe foc. asa, cît sa mai clocoteasca un pic. se potriveste de sare si piper, se adauga smîntîna batîndu-se usurel cu telul( da’ poti sa bati si ca apucatul si-ai sa vezi ce se’ntîmpla) si gata e supa!

    se serveste fierbinte, da’ numa’ daca s-a facut în paralel o supa mai de doamne ajuta, sa nu se ridice oamenii lihniti de la masa.

    mie mi-a placut.

     

    Lasă un răspuns

    Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

    Logo WordPress.com

    Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

    Poză Twitter

    Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

    Fotografie Facebook

    Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

    Fotografie Google+

    Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

    Conectare la %s

     
    %d blogeri au apreciat asta: