ofranda mniezeului lui de comert, ca mi-a auzit rugaciunile si-a dat si cu carnaroli pîn rafturi de delhaize, nu numa cu arborio.
(arborio si carnaroli’s feluri de orez cu bobu’ mare, deci orezuri superfino, asa cum se si intelege din denumirea italiana)
ofranda si fistonului, care’ntreaba cu gura plina de orez facut de’un bucatar tailandez ca maman, da’ ce desert cu orez exista pîn tarile alea un’ se mînca orez? maman n-are habar d-alceva decit de orez cu lapte (pîn Sudan, par egzamplu) si de tarta cu crema de vanilie si orez pe care-o mînca blegienii cu siguranta în limburg, da’ poa ca si’n alte regiuni flamande, habar n-am penca tarta de orez nu ma’ntereseaza decît s-o fac
ofranda taranului cu vaci din apropiere, vacii care mi-a dat lapte, laptelui cu vanilie, zahar, scortisoara si pudra de ghimbir în care a fiert orezu, gainilor care-au facut ouale pentru crema de vanilie, mie c’am facut tarta
problemu e ca io nu mînc asa ceva. si nici ciocolata nu mai e pîn dulapuri
xelomon
iunie 2, 2011 at 5:38 pm
Reteta! care e reteta??
ApreciazăApreciază
ciocolatacupiper
iunie 3, 2011 at 12:31 am
foaia de palcinta , orezul cu lapte si crema de vanilie sint facute asa cum se fac de obicei, de obiceiul fiecaruia, vreau sa zic:).
obiceiul meu este sa fierb -al dente- 250g orez intr-un litru de lapte cu 200g zahar, un pic de sare si mirodenii . apoi il las sa se raceasca, amestecind din cind in cind.
pt crema de vanilie folosesc 5 galbenusuri , 100g amidon de cartofi /porumb si 200g zahar si un litru de lapte. crema se raceste si ea. din cind in cind, se amesteca si in ea.
foaia de placinta e din 200g faina, sare, 25g zahar, 150unt lichid si apa 50ml (sau atita cit sa dea elasticitate aluatului). foaia se pune in forma acoperita cu hirtie pergament, se perforeaza pe toata suprafata cu furculita, apoi se acopera cu crema de vanilie;
in orezul racit se adauga 150ml smintina lichida si un ou, se amesteca bine, se varsa asta , apoi, peste crema de vanilie.
zece minute se coace la 200°C, pentru urmatoarele 20 – 30 min (pina se rumeneste tarta) se scade temperatura la 180°C.
cred ca ar mai fi cite ceva de spus, dar mi-e o leneeeeee! sper sa -ti fi fost oarescum de folos pina aici:)
ApreciazăApreciază
Cristinescu Marian
iunie 3, 2011 at 9:17 am
As dori sa aflu o adresa de contact a site-ului dumneavoastra. Ma intereseaza o colaborare. Multumesc si astept raspuns.
ApreciazăApreciază
xelomon
iunie 3, 2011 at 3:53 pm
Multumeeesc!
ApreciazăApreciază
Papacostea Sanda
iunie 10, 2011 at 10:00 pm
Sarumana de reteta( si in numele surorii mele mai mici) 🙂
ApreciazăApreciază
ciocolatacupiper
iunie 11, 2011 at 9:37 am
ca parca aveati voi nevoie de reteta! numa c’un ochi de va uitati la poza si tot stiti ce si cum! si cind!:) chiar, cînd?? si cine, de fapt? aia mica, sau tu?
ApreciazăApreciază