RSS

bobii brown

03 Mai

bobii si boabele’s la’nceput albi si albe ca zapada. anfen, ca orezu. orez cu boaba rotunda, de preferans, d’ala de risotto, 125 g.

alb ca zapada , anfen-ca laptele , e si laptele ‘n care fierbe orezul. 450 ml de obicei.    

alb ca zapada e si zaharu, 15 g, pus la fiert cu laptele si cu orezul. da’ daca e maro si de trestie si nerafinat, e si mai si. numa ca nu mai e alb.
 

orezu se fierbe ca la risotto,  al dente. sau al dantura falsa . zic, nu impun , ca nu vreau sa intru’n gura lumii. si-asa ceva nu se impune, zic io. da’ un risotto fiert pina la flescaiala n’ar trebi sa se existe.

in curind, bobii si boabele or sa devina brown. de la 150g ciocolata  neagra.


deci asta era. 

mai e si ca juma din ciocolata se adauga’  mpreuna cu patru linguri de lichior de cafea Kahlua (sau altu: AFTER, par examplu. meid in belgium, deci bun) in bobii si boabele albi si albe si fierte.
dupa care se adauga si  cealalta jumatate de ciocolata.

dupa – iar!-  care, deci la urma de tot, se toarna bobii si boabele  brown in vase incalzite si se asezoneaza cu frisca batuta pe jumatate.
 

cine foloseste de-aia din tub merita batut complet, iar cind risotto s-a mai racorit umpic, il turnam in cupe de-alea de cumparat care seaman acu de-alea houm meid. sau in de-alea houm meid care seamana cu de-alea de cumparat

 
Scrie un comentariu

Scris de pe Mai 3, 2011 în Fără categorie

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: