frunza verde busuioc
hai salut si mult noroc!
io am pus verze pe foc
si-acu sed nedumirit :
de ce oare s-au pîrlit?
doar le-am dat apa in gradina,
(prea multe buruieni? asta-mi reprosati voi mie?
maaai, ce sclifoseala! pai macar au avut companie!)
doar le-am cintat la mandolina,
plus ca’mpreuna cu restu de zarzavat
– pe care tot din gradina l-am luat-
in grasimi nesaturate le-am calit,
apoi cu laur, cimbru si marar le-am aromat,
de pîna’n strada a mirosit.
nu, nici de sare n-am uitat,
cu cristale atlantice le-am ornat,
iar in final le-am stimulat
cu piper chinezesc,
c’asa-mi place mie sa ma prostec
(in traducere, adevarata conlusion:
foarte traditional. si oleaca fusion.).
cam cit tulpina de rapita
o fi fost focu sub cratita,
anfen, nu stiu ce s-o fi’ntimplat,
da’ varza s-a cam afumat.
frunza verde de sulfina
nu mai fu varza-n gradina
sa fac alta pentru cina,
iar pentru prînz sa improvizam cam asa:
mamali cu brî, cu la
(ca’ntr-o cratita micuta,
fierbea o mamaliguta
pentru care eram plina de angoase
care s-au adeverit pîn’la urma:
a fost plina de cocoloase.) .
strugurel de pe arace,
meseanu mînca, se strîmba si tace,
iar io-i zic „ba sa stii ca varza asa se face!”.
foaie verde si banala,
io de-acu un lucru stiu:
nu mai fac niciodata mîncare traditionala,
doar cu alte retete voi combina vinu’ ghiurghiuliu.
the judge
octombrie 27, 2008 at 2:14 pm
gospodina, gospodina
nu te-mbufna, fii senina
pune varza-n putina
ca acolo ei ii place
si las-o asa in pace
pune tu si un drob de sare
si-o sfecla rosie, sa-i dea culoare
si-ntr-o zi, cand e murata
poti s-o faci chiar si salata
da’ mai bine-o faci calita
la foc mic, nu fi zorita!
cu piper si cu slanina
as manca si-o saptamana!
😆 😀
ApreciazăApreciază
hadean
octombrie 28, 2008 at 6:10 am
faina esti! :-))
ApreciazăApreciază
almanahe
octombrie 28, 2008 at 6:32 am
ciucalata cu piper, te pusei la blogroll cu 360, da te scot si te pun cu ciucalata.:))
ApreciazăApreciază
sidi2u
octombrie 28, 2008 at 4:06 pm
Way to go! Ia uite cum s-a nascut deja volumul de poezie, tine-o tot asa.
ApreciazăApreciază
ilinca dima
octombrie 28, 2008 at 8:17 pm
lumi, mie’mi place varza calita nitelus mai arsa, deci stii adresa :))
ApreciazăApreciază
ciocolatacupiper
octombrie 29, 2008 at 6:58 pm
the jugde- ce-mi ajunge la urechi? o saptamîna-ntreaga doar curechi? judeca si tu ca mine: o fi bun, da’ daca-i mult, nu face bine;)
adi- tu vorbesti?
almanahe- bine faci;)
sidi- volumu creste, raftu din pivnita se goleste;;)
ilinca- ai gusturi alese, stiam io:)
ApreciazăApreciază
crisatcross
octombrie 31, 2008 at 2:50 pm
Esti in transa poetica… E mare pivnita?
ApreciazăApreciază
ciocolatacupiper
noiembrie 1, 2008 at 8:06 pm
pimnita da:D
ApreciazăApreciază