RSS

fiasco

25 oct.

frunza verde busuioc

hai salut si mult noroc!

io am pus verze pe foc

si-acu sed nedumirit :

de ce oare s-au pîrlit?

doar le-am dat apa in gradina,

(prea multe buruieni? asta-mi reprosati voi mie?

maaai, ce sclifoseala! pai macar au avut companie!)

doar le-am cintat la mandolina,

plus ca’mpreuna cu  restu de zarzavat

– pe care tot din gradina l-am luat-

in grasimi nesaturate le-am calit,

apoi cu laur, cimbru si marar le-am aromat,

de pîna’n strada a mirosit.

nu, nici de sare n-am uitat,

cu cristale atlantice le-am ornat,

iar in final le-am stimulat

cu piper chinezesc,

c’asa-mi place mie sa ma prostec

(in traducere,  adevarata conlusion:

foarte traditional. si  oleaca fusion.).

cam cit tulpina de rapita

o fi fost focu sub cratita,

anfen, nu stiu ce s-o fi’ntimplat,

da’ varza s-a cam afumat.

frunza verde de sulfina

nu mai fu varza-n gradina

sa fac alta pentru cina,

iar pentru  prînz sa improvizam cam asa:

mamali cu brî, cu la

(ca’ntr-o cratita micuta,

fierbea o mamaliguta

pentru  care eram plina de angoase

care s-au adeverit pîn’la urma:

a fost plina de cocoloase.) .

strugurel de pe arace,

meseanu mînca, se strîmba  si tace,

iar io-i zic „ba sa stii ca varza asa se face!”.

foaie verde si banala,

io de-acu un lucru stiu:

nu mai fac niciodata mîncare traditionala,

doar cu alte retete voi combina vinu’ ghiurghiuliu.

 
8 comentarii

Scris de pe octombrie 25, 2008 în 1, semplî com bonjur

 

8 răspunsuri la „fiasco

  1. the judge

    octombrie 27, 2008 at 2:14 pm

    gospodina, gospodina
    nu te-mbufna, fii senina
    pune varza-n putina
    ca acolo ei ii place
    si las-o asa in pace
    pune tu si un drob de sare
    si-o sfecla rosie, sa-i dea culoare
    si-ntr-o zi, cand e murata
    poti s-o faci chiar si salata
    da’ mai bine-o faci calita
    la foc mic, nu fi zorita!
    cu piper si cu slanina
    as manca si-o saptamana!
    😆 😀

    Apreciază

     
  2. hadean

    octombrie 28, 2008 at 6:10 am

    faina esti! :-))

    Apreciază

     
  3. almanahe

    octombrie 28, 2008 at 6:32 am

    ciucalata cu piper, te pusei la blogroll cu 360, da te scot si te pun cu ciucalata.:))

    Apreciază

     
  4. sidi2u

    octombrie 28, 2008 at 4:06 pm

    Way to go! Ia uite cum s-a nascut deja volumul de poezie, tine-o tot asa.

    Apreciază

     
  5. ilinca dima

    octombrie 28, 2008 at 8:17 pm

    lumi, mie’mi place varza calita nitelus mai arsa, deci stii adresa :))

    Apreciază

     
  6. ciocolatacupiper

    octombrie 29, 2008 at 6:58 pm

    the jugde- ce-mi ajunge la urechi? o saptamîna-ntreaga doar curechi? judeca si tu ca mine: o fi bun, da’ daca-i mult, nu face bine;)

    adi- tu vorbesti?

    almanahe- bine faci;)

    sidi- volumu creste, raftu din pivnita se goleste;;)

    ilinca- ai gusturi alese, stiam io:)

    Apreciază

     
  7. crisatcross

    octombrie 31, 2008 at 2:50 pm

    Esti in transa poetica… E mare pivnita?

    Apreciază

     
  8. ciocolatacupiper

    noiembrie 1, 2008 at 8:06 pm

    pimnita da:D

    Apreciază

     

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: