RSS

aar-le-chiino, arlechino

21 feb.

purtai,  de bunavoie si nesilita de nimeni,  saptamîni intregi, pe umaru’  al mai putin firav, bocceluta- ‘mpachetata’n foi  reale si virtuale de agende de buzunar si  birou- cu cina cea fara de taina. (pai,  fara de taina ca-i de cind hau’  fixata-n ultima zi a lu ianuar, asadara  stie de ea cine vrea si cine nu vrea, cind vrea, daca vrea… ce conteaza? domnia mea s’aniverseaza!)

in bocceluta, cum saream io asa zglobie – ‘ntr’un picioru’al mai putin firav-  pîn viata, purtam  ba sarmale, ba tort de ciocolata, ba curcan, ba înghetata de ciocolata,  ba rosbif, ba ceva acolosa cu ciocolata,  ba rabdari prejite…idei marete, rînd pe rînd invelite’n foita reala sau virtuala  de agenda de buzunar sau birou,  aruncate- ‘n containeru cu compostabile odata cu aparitia altei foi de agenda si crestrerea preturilor in supermarct.

dar iaca – ooo, minune!- c’a sosit momentu ala’n care lu fiecare i se pare c’are timp in acelasi timp cu fiecare sa bea vin, sa mînce feluri, feluri de mîncare…  un fel de destrabalare, dup’a lor asteptare; numa ca na, nu mai aveam io chef!! asea caci, dragi tovarasi si pretini, o tinui clasic:

adicatelea am pus in spatele a doi iepuri salbatici un sos arlequin

 (carele,  precum se ocserva, e doua sosuri.  desi e un sos: adicatelea prajesti la foc iute fileurile, le dai la cuptor la 180°C pt 15 minute intr-o tava care-asteapta in cuptor, degresezi tigaia’n care ai prajit fileurile, o „stingi” cu smintîna, lasi sa scada smîntina, apoi adaugi in sosu asta alb umpic din sosul maro -pe care l-ai facut deja din fond de oase de vinat îngrosat cu unt amestecat cu  faina prajita)    si boccele cu legume ( care legume , numa ca taiate julienne, se gaseau si in piureul de cartofi , taiate mai alfel. iar varza de Bruxelles am pus-o pen’ ca-i ultima pe anu’ asta in gradina si era pacat sa n-o utilizez.),  dar mai  la’nceput asa  le-am umplut burticile cu supa de hasmatuchi

(brr,urita poza!),

 iar la final i-am facut sa geama supt greutatea unui desert asa de usor de facut, ca merita postare separata(mai incolo). scapai usor anu asta! sa ne fie de bine!

 si voua idem!

 

3 răspunsuri la „aar-le-chiino, arlechino

  1. la ingineru'

    februarie 27, 2011 at 7:07 pm

    maman. dar ce pofta imi facusi. tulai. tulai.

    Apreciază

     

Lasă un comentariu