– ce manînc?
– ce manînci!
-e orez?
– nu-i orez.
– e grîu?!
– e grîu.
– tu ai mai facut grîu…
– am mai…
– tot asa cu legume …
– tot asa.
– e bun!
– bine ca-i bun.
– mai bun decit alta data!
– i-auzi auzea!
– de ce e acum mai bun?
– poate pentru ca e grîu cocolit de mine zeci si zeci de minute’ntregi, si nu de-ala Ebly de-i gata in cîtesva clipite.
– sa stii ca da! asta are gust! vezi, si Clara zice la fel!
are, zic scurt si cuprinzator, in timp ce-mi savurez victoria: de mai bine de zece ani incoace nu s-au mai cerut sa mearga la mecdonalds, acu incep sa priceapa si ce-i ala Gust! n-am asudat, si-o sa mai asud, dijeaba! mission accopmlie, mi hepi!
– sa nu mai cumperi de-ala de la Ebly!
n-o sa mai, zic io mai putin scurt , da’ tot cuprinzator, rumegind imaginea reusite- mi: or sa-mi faca statuie cind or pricepe si ei ce-am priceput io azi! picioare din vinete, nas din tomata, urechi din frunze de varza. sau altfel, parca conteaza? bine ca i-am dat pe brazda!
– pai sa nu mai, ca zice Koen c-o sa planteze Marcel, anu’ asta, grîu si’n fata noastra si pe laturi. si-o sa fur…huh, culeg eu cind o sa ai nevoie!
a, zic io mai scurt si mai necuprinzator decit intentia sa. mission impossible sa-l lamuresc ca nu se poa? aiurea, pina iau io o gura de chablis, colocataru-l educa:
– sa nu te vad ca faci asa ceva!
– pai ce, tu tre sa nu ma vezi? Marcel!
LAVINIA
februarie 17, 2011 at 4:36 pm
Ooooooooo! Ce-am mai salivat ! Am niste bulgur acasa. Poate nu se potriveste, da-mi facusi mare, maaaaaaaaaaaaaaare pofta!
Deeeeeeeci? Cum se face?
ApreciazăApreciază
ciocolatacupiper
februarie 18, 2011 at 2:55 am
bulgur, orez, paste fainoase, quinoa…toate se potrivesc cu legume (aici doar praz si cîteva nuci), sau cu fructe (in preparate dulci sau sarate).
daca pe ambalaj scrie sa pui unt (sau ulei) in bulgur, dupa ce l-ai înmuiat, eu zic sa nu o faci caci ai destula grasime de la legumele pe care le prajesti la foc maaaaare (deci in wok sau intr-o tigaie cit mai mare).gusti legumele si, cînd sînt al dente, le amesteci cu bulgur (sau orez/paste/quinoa bine scurse), apoi asezonezi (putina zeama de lamiie, sare, piper, sau ce mai ai tu pe-acasa, dupa gustul tau. pentru o tenta mai orientala asa, pune ceva condimente gen curry. ) simplu, nu?
ApreciazăApreciază
andrei
februarie 17, 2011 at 7:59 pm
abia astept sa inventeze astia ceva ca sa poti posta si gust si miros nu numai poza.
ApreciazăApreciază
ciocolatacupiper
februarie 18, 2011 at 2:29 am
nu stiu daca din cauza ca gusturile se discuta nu m-am gindit niciodata la posibilitatea unei postari gustabile, da’ mirosurile tare as vrea sa se poata raspîndi:)
ApreciazăApreciază
pinguilde
februarie 18, 2011 at 12:44 pm
Gata. Dau reteta la bursuc. 😀
ApreciazăApreciază
ciocolatacupiper
februarie 19, 2011 at 2:43 am
=)asa, pur si simplu, fara fente de genul „tu n-ai pofta de niste grîu?/ tu mai rasfoiesti wordpress-ul?/oare cum o mai sta pretul prazului saptamîna asta?” si cite si mai cîte? 😉
ApreciazăApreciază
Bungust
februarie 18, 2011 at 9:26 pm
Incredibil! Arata nespus de pofticios!
ApreciazăApreciază
angela
aprilie 15, 2011 at 12:27 am
la cat de frumos arata, musai sa fie bun! 🙂
ApreciazăApreciază