RSS

OMG!öteborg

03 aug.

part 4

ziua rea se cunoaste de dimineata

ne trezim, ne primenim, dup’aia scoborîm dealu’ ‘nspre valea cu stalu’ n care , dupe spusele lu’  Ayta – the lady of the houseS plus 6 hectare  de pamînturi împadurite si-o juma de lac ( „ nu, puiu mamii, n-am idee cum po sa’mparti un lac în doua! ma trec toate apele de la’nterbarile pe care mi le pui, ia mai întreaba-l si pe tat’tu, ori fii mai atent la ora de religie!„), se desfasoara micu dejun.

tot nemaiterminînd de scoborît, cu voce tare ne gîndim la oole de somon/rate -gîste salbatice/reni/elani pe care le-om îngurgita penc’asa sîntem noi, mîncaciosicuriosi de noutati gastronomice. si la halci de somoni afumati nu numa din cauza de aquavit, da’ si de la fumu de stejar.  la pîne alba, cît roata volvouluicarului, si la pîne polara, groasa cît talpa saniei, pe linga scovergile alea de  knäckebröd. si la prejituri cu ghimbir si scortisoara, da’ astea  nu inainte de niste heringi murati , ciuperci, clatite cu sirop de soc si cranberrys (nu grupu’, nuuu!)

nici nu terminam noi bine de gîndit tot ce-am fi’n stare sa gîndim, ca iata-ne ajunsi in valea cu sura.

lasam papucii la usa, pe presu’ ikea in acest scop acolo însirat,  si dam navala’n sala. acilea, fro duzina da  fumei de v^rste diferite zumzaia in juru’ bufetului.

cosy, parol!-zic colocatarului.

io, cind vorbesc cu cineva, ma astept  -pai nu?- ca o sa mi se si raspunza.

da’ n-auz nimica!

asa ca ma sfortez sa ‘mi iau privirea de la bunataturile de pe masa, ceea ce si reusesc…. caut instantaneu si rapid, în gînd, numaru de asigurare la care tre sa sun in caz de urgenta.  carele oricine ar fi facut-o  dac’ar fi fost in locu  meu.

caci ochii-mi vaz pa  colocataru care nu numa ca tace, da’  arata  si desfigurat ! des-fi-gu-rat!  ceea ce cu citeva clipe in urma fusese gurita lui, tuc-o  mîndra pa ea,  s-o tuce,  era acu o masa carnoasa schimonosita , din colturile ei scurgîndu-se înca, parca, balele stimulate de asteptarile noastre vizavi de bucataria suedeza. sau spumele ultimului moment de viata.

un ochi parca îi iesise din orbita, alalantu parca se facuse burghiu si-i sfredelise craniu’, cautînd acuma, de pe undeva din regiunea cefei, usa  .

nasu-i, mîndra podoaba , se balaganea  flescait la stînga, la dreapta, intr’un fel de impotrivire neputincioasa fata de kktu’ pe care, parca,  cineva i-l tinea subt, cînd pe stînga, cînd pe dreapta.

p’acilea zice o vorba inteleapta ca  „ai copii, ai bucurii”.

apai sa stiti ca asa si este! baiatu mamii  afiseaza un zîmbet sugubat, zîmbetu’ ala sugubat in spatele caruia, de fapt, se ascunde un enorm WTF?! se uita la bufet si wtfacuieste asa cum numa el stie si poate. deh, baiatu mamii!

taman in momentu asta, cu uatzafacu odorului, deci,   colocataru era cît pe ce sa caza  mort-lesinat pa subt bufetu cu micul – ^piticu’, mai bine zis- dejun.

ei bine, tot fix în momentu asta,  microlitru’ ala de vlaga ce i se mai scurgea înca pîn vene il face sa execute o pirueta , cît s’aterizeze gratios, nu ca sacu cu cartofi,  pe alt pres ikea pus acolo , cu siguranta, în alte scopuri. în miscarea asta de rotire, colocataru da de zîmbetu copchilului.

e, uite asa, asadar,   isi revine colocataru’, iar io nu mai tre sa-mi aduc aminte daca am luat asigurarea de vacanta cu noi au ba: de la zîmbetu ficiorului, mînca-l-ar mama pa el de print.

deci bucurie mare pe mine , fidea adepta a printipului ca la ora micului dejun se mic-dejuneaza si nimica alceva; bucurie mare si pe colocatar,  senzatia, ce senzatie, sentiment nu senzatie, sentimentu  de solidaritate capatat la vederea  parerii copilului îl smulge din ghearele abisalei disperari si-l aseza mumos pe scaun, vecin cu  madam Ce Naste din Pisica Soarece Mînca

 
Scrie un comentariu

Scris de pe august 3, 2012 în SHUCK HAPPENS, vacanta

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: