RSS

instant banana ice cream

21 Iun

avem 4 banane? avem!

avem egzercitz sa  le taiem iuute-iute , far’ sa prea tinem sama de dimensiuni si forme? e si d’asta!

ar fi cam 160ml da  iaurt grecesc in frijider? ar fi , daca n-ar fi turcesc –da’ nu conteaza, zece la suta smîntina sa contina, aia e treaba– si  nu l-am scoate de-acolosa si nu l-am amesteca rapid cu fro 3 linguri de zahar.

asadar iaca ca ne încadraram  oarescum în definitia lu instantaneu. numa ca:

treaba e abea’nceputa, inca n-avem promisa înghetata.

de-acu’ncolosa s-ar  duce naibilui instantaneu’, sau in vizita la madmoazel rabdare pîna ti se lungesc urechile, penca bananele tre sa seada nu mai putin de 4 ore la congelator , da asa cum gospodaru ala bunu ‘si face iarna car  iar vara sanie, asa are gospodaru ala si mai bun  bananele deja’n congelator, apai da!

asadar, in cîtiva timpi – pîna’ncepe blenderu sa fumege–  si trei miscari- bagat banane la blender, adaugat iaurtu cu zahar la bananele din blender, apasat pe botonu blenderului– obtinem instantaneea inghetata de banane:

cam instantanee, cind e s-o faci; foarte  instantanee, penca po s- minci de’ndata ce e gata –care de fapt asta era ideea– ; nu prea instantanee, daca e sa pui ce-a mai ramas din ea la congelator ( da’ orisicît: dupe cinspe minute de asteptare – care nu se compara cu alea patru ore  in sensu ca par cinspe ore-   za instant banana ice cream is ready to serve)

instantanee au ba, e buna de nu se poa , mai ales cind afara (nu) e caldura mare

aceeasi poveste si cu asadar o juma de kil de zmeura, iaurt d’ala , da’  nu umblam la cantitatea de zahar (penca pe instant raspberry ice cream o mîncam impreuna cu niste înghetata de ciocolata, altfel ar cam fi cazu, cît or fi ele de coapte, zmeurile) . crez io, d-aia zic.

e si mai buna si mai aratoasa decît aia de banane, poze , însa,  ioc.

 
7 comentarii

Scris de pe Iunie 21, 2011 în 1, semplî com bonjur

 

7 responses to “instant banana ice cream

  1. pinguilde

    Iunie 21, 2011 at 9:44 am

    Asta fac cand vin copiii la noi. Merge si fara exercitiul ala? Ca la magazinul meu nu-i.😀

    Zmeurile stau si ele 4 ore in congelator mai intai?

    Apreciază

     
  2. ciocolatacupiper

    Iunie 21, 2011 at 10:11 am

    da si da.
    da’ zmeurile sa fie spalate, uscate (prin presare usoara cu hirtie d ebucatarie – nu’n centrifuga de salata, cum imi recomanda cineva care ooh, ce ma mai compatimea ca ma migalesc cu cite-o mina de zmeura, pe rînd) si liberate de codite. ee, stiu ca nu era nevoie sa -ti zic detaliile astea, da’ parca nu ma prea aranja sa zic numa’ da si da:)

    Apreciază

     
  3. ciocolatacupiper

    Iunie 21, 2011 at 10:26 am

    ah, inca ceva: pentru ca zmeura nu-i banana, tre sa umbli la cantitatea de zahar si iaurt: mai mult zahar, mai putin iaurt ( habar n-am sa-ti spun cît, c-am pus „din ochi”).
    pui ceva iaurt in blender, 4 linguri de zahar si un sfert din cantit de zmeura, pui blenderul in functiune, mai adaugi o patrime din zmeura, mai adaugi aiurt, tragi cu ochiul la consistenta capatata in timp ce blenderul merge si merge. lasa-l sa mearga , sa tot mearga, sa bata’n picioare smintina din iaurt. samd pina ai pus toata zmeura . gusti, mai adaugi iaurt daca e nevoie, mai adaugi si zahar daca zic copiii ca da, lasi blenderul sa mai faca el ce stie acolosa, apoi gata. iaurtul sa fie si el rece, ca apa de frigider, se’ntelege:)

    Apreciază

     
  4. pinguilde

    Iunie 21, 2011 at 2:42 pm

    Se-ntelege. Multam fain.🙂
    Abia astept. Poate fac chestia asta de incercare inainte.

    Apreciază

     
  5. Nea Costache

    Iunie 24, 2011 at 1:55 pm

    Cum zmeura n-aveam, nievasta proprie si personala a facut mai zilele trecuta o-nghetata cu capsunele proaspat culese din gradina! Nu c-o laud dar a facut o inghetata… a-ntaia!
    O zi faina!

    Apreciază

     

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: