RSS

reluare

02 Feb

spectacolu de tagliatelle cu ciocolata  se reia, din motive tehnice, intr-o interpretare  clasica.

actorii-s aceiasi, scenaristu si regizoru asisderea.  

responsabil cu recuzita : io.

care recuzita:

200g faina cernuta

umpic de sare

2 oua

– 40g zahar pudra

– 40g cacao cernuta

2 sau trei linguri apa

– 4 portocale

– 2 linguri zahar fin

-2 linguri grenadina

– o lingura marmelada de portocale

– 2 linguri cointreau

– 1,5l apa

– 200g zahar tos

– pudra de vanilie (esenta, eventual)

gongggggggggg!

ACTU UNU

Scena 1:

se pune faina intr-un vas si se face o gaur a asa in miljocu ei

Scena 2:

in alt vas se bat ouale, apoi se cerne deasupra lor zaharul pudra si cacaua. se amesteca, apoi se adauga apa.

Scena 3:

se toarna ouale cacaotate in gaura aia asa din miljocu gramezii de faina. se amesteca putin cite putin , de la mijloc inspre margine, ca la pastele pe care le facem dabitiud. se framinta aluatul pina se desprinde de pe deste, dup’aia se formeaza o minge pe care’o’nfasuram in folie de plastic si-o depunem la rece pentr’o ora si jumate

PAUZA

ACTU 2

Scena 1:

se stoarce sucu din 2 portocale

Scena 2:

se pune sucu pe foc si se da in fiert

Scena 3:

se ia de la sursa de caldura si se amesteca cu marmelada, grenadina si  Cointreau-ul. diva de mine a improvizat acilea, si-a pus 4 linguri in loc de doua. recomand cu caldura, iar sucu de portocale’l dam la racoare

Scena 4:

curatam alelalte doua portocale à vif, adicatelea cu’n cutit bine ascutit taiem coaja inclusiv pielita, urmînd rotunjimea portocalei . tot cu cutitu ala, sau cu altu, da’n orice caz cu unu bine ascutit, feliem portocala introducind cutitu intre membrana care tine felia,  si miezu de portocala. repetam si’n partea cealalta a feliei, si dup’aia la urmatoarele felii, pina termenam treaba. punem feliile in sucu de portocale si -l dam la rece, in frigider, pina-s tagliatellele gata

iar PAUZA   

 

ACTU 3

Scena 1:

facem cu mînusitele noastre, sau cu masinuta de paste, taiteii. toata lumea stie cum se face asta, asa ca io nu mai zic nimic. decit ca lasam tagliatellele la uscat , vro 30 minute , p’un stergar, sau pa sirma de rufe, pa coada de matura,  ce stiu io ce improvizatii va vin dvs

Scena 2  

se pune litru ala si juma de apa la fiert , impreuna cu sutele alea 2 de zahar tos, se da in fiert,  se adauga vanilia, se pun pastele la fiert

Scena 3 si ultima

se fierb pastele cam zece minute , sau pina vi se par ca-s fierte, se scurg si se adauga  in vasu cu sucu de portocale, se amesteca asa cu grije, se orneaza  si posiblî cu menta si se mînca au ba, ca de-aci’ncolo io chiar ca n’ am nimica de zis

 

One response to “reluare

  1. windwhisperer

    Februarie 3, 2011 at 4:04 pm

    Lumi..natia ta🙂 sa zici la ce ora incepe spectacolul , caci eu mai incurc sosirile si risc sa ajung doar la …. cointreau🙂
    taietei cu chocolate e riscant , ajung (cat)pe scena .
    Nu-i vorba ca si *ladente cu nuci* are acelasi efect…dar nu pierd inceputul actului I🙂
    xxxx, j ce-i mai rasfeti :)yummyyyy de la Lumyyyy :)xxx

    Apreciază

     

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: