RSS

a+b=?

17 Noi

exercitiu din culegerea d-nelor Anne Cazor si Christine Liénard.

ce stim: a e avocado, b e banana.

ce mai stim:

– ca a(vocado) tre adunat în blender cu zahar la puterea 20 g si zama extrasa dintr- o juma de lamîie;

– ca b(anana) se imparte’n felii subtiiiiiri care se ridica la puterea 170°C in cuptor, de’nmultit cu 35 minute.

ce-ar trebi sa stim: mai sa fie! la puterea 170°C????? 35 minute?!?  aplici unui fruct puterea asta, atîta timp, obtii rezultat nul!  asta stiu si io care fui mai mult ca perfect paralela cu artimeticile (artimetica, razbunatoare din fire, fiind   fata de mine perfect perpendiculara. ma atingea exact in punctu sensibil. ala din catalog.  din catalogu scolar, ca din ala de mode n-avea cum ca si-asa n-avea maica-mea bani sa-mi ia ce-mi doream io, iar taica-mio n-avea nimic de zis)  

bon, asadar  ridicam b(anana)  la puterea   95°C, sau la 125°C,  iar dupa vro juma de ceas  obtinem banana pe juma uscata(in planu’ doi), sau banana crocanta :

transpuse mai artimetic asa, concluziile comisiei de corectare arata asfel:

– cobaiu’ lu mama ala mic si frumos si destept si tîrziu acasa: a+b= ba(hhh!!baaaah! avocado cu zahaaar?? da’ arata bine, asa ca  da sa gust! ah, e bun!

– cobaitza lu mama aia mare si frumoasa si desteapta si si mai tîrziu acasa: a+b= ab(soliutli fabiuloz)!

– cobaiu al batrîn: a+b= ab(ar n-am ce sa zic! mai da o portie! aham…înca una! si’nca u…)

– io: a(vocado)+b(anana) = d(oce de) a(bacada), precum zisera doamnele mai sus amintite(pentru care nu-mi scot palaria pen’ca ce-ar mai fi sa ma arat asea ciufulita, da le fac loc la categoria chapeau!)

– cobaii de ocazie, trei la numar:  – nr.1: a+b= ok

                                                                    – nr.2: a+b= ba(i fato, stii ca io nu le am cu deserturile)

                                                                  – nr.3: a+b= m(erge, da’ tot mai buna-i o sticla de vin)

exercitiu bun de rezolvat acasa (caci grad de dificultate zero),  si nu de  luat gata rezolvat din vro cofetarie/restorant ca ar fi -dupe mine- destul de cam scump(caci multe pierderi la banana… ee pierderi, vorba vine, ca doara se poate face un shake sau beignets din cazatura de banane. pai nu?)

 
10 comentarii

Scris de pe Noiembrie 17, 2010 în chapeau!, semplî com bonjur

 

10 responses to “a+b=?

  1. windwhisperer

    Noiembrie 17, 2010 at 8:19 pm

    hahahaha:
    di vina esti doar Tu cu (a+b)=racada…branduri minunate🙂
    I heat up… daca ma ocup de.. …centerpiece ,masterpiece,oops , centertable pentru marele festin al celor ce-mi vor multumi :):)
    iar eu lu’ *crape myrtle* (tree) ca a resistat vantului de azi si l-am tuns de cateva cracute pentru….votiv🙂
    xxxx j
    sa traiasca mamicile- zane- vrajitoare🙂

    Apreciază

     
  2. pinguilde

    Noiembrie 18, 2010 at 10:24 am

    Daaaaaa. Reteta perfecta pentru un lenes ca mine! 20g de zahar la un avocado? Cate banane le-au inchis gurile socotitoare? Si de ce pare sa luceasca insiropata si banana de sus?

    Apreciază

     
    • ciocolatacupiper

      Noiembrie 20, 2010 at 12:11 am

      20! ti se pare prea mult, prea putin? e perfect, parol! da’ dizolva-l mai intii in zeama de lamiie.
      trei banane am -si m-au- chinuit; ca nr de piese reusite avui vro 12 felii, restul de crema de avocado l-am minjit pe alte vreo 12 feliute nefotografiabile.

      luciul vine de la temperatura si de la zaharul cu care tre presarate feliile de banana inainte de a fi puse – pe HIRTIE PERGAMENT- la cuptor. cit zahar? putin, cit iei intre degete… asa, deci amanuntul cu zaharul pe banana il rezolvai acilea, daca-n postare nu fui in stare…

      si mai e…

      mai e amanuntul cu eliminarea generoasa a capetelor de banana (intru taierea si realizarea unor felii cît de cit reusite)…pastrezi doar mijlocul, deci fa compozitia de beignets din timp:D

      precum si cel cu instrumentul cu care poti sa tai o banana fara sa blestemi p’ala care ti-a dat ideea sa te apuci de-o asa corvoada: onstromentu’ ala de curatat legume, sau onstromentu alalat de taiat cascaval, sau un cutit bine ascutit (si o mîna sigura).( daca folosesti cutit, cit o fi el de ascutit, fierastruieste !)

      Apreciază

       
  3. pinguilde

    Noiembrie 20, 2010 at 1:27 pm

    Am inteles!😀

    20g mi s-a parut putin. Aia-i cam o lingura. Cu taiatul, eu ucenic fiind, daca reusesc sa pacalesc pe cineva sa-mi acorde incredere, atunci la treburi din astea se intampla. Asa ca am o oarecare experienta. Ceea ce nu creste viteza executiei, dar macar nu dau bir cu fugitii.

    Acum mai trebuie sa gasesc si victime ale avantului meu bucataresc.😈

    Apreciază

     
  4. ioana

    Decembrie 2, 2010 at 10:39 pm

    daca nu pun zahar, mai ies?

    Apreciază

     
    • ciocolatacupiper

      Decembrie 11, 2010 at 7:50 pm

      nu vrei zahar in avocado, sau pe banane? cel de pe banane il poti lasa deoparte, desi e vorba de cîteva firimituri pe fiecare felie de banana (întru caramelizare, altfel arata banana cam palida, deci nu chiar apetisanta), cel din avocado … hm, nu recomand decit daca vrei sa faci umplutura de sandvis/acompaniament pentru o bucata de pui, in loc de desert.

      Apreciază

       
  5. aphextwinz

    Decembrie 11, 2010 at 7:35 pm

    Ha, ha, acum am realizat, dupa reteta asta s-a luat animaloo si nu i-a iesit? Sau confund eu?

    Apreciază

     

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: