RSS

lirica

04 dec.

de-ai fi tu salcie la mal, m-as face rîu la umbra ta, dar inca  de a doua zi far’ de regret m-as razgindi si n-as mai lua-o’nspre aval, ci intr-un lac m-as prefacea. unu cu nuferi, lebede si adieri de vinturi   pîntre  trestii, asa de bine ne-ar mai fi, ca nu ne-ar mai pasa de alte chestii.

de-ai fi tu  salcie la mall , ti-as pune numa muzica cu snow patrol, pe fiecare-ti  craca cite un difuzor, s-apoi la umbra ta, cit îs de lata,  m-as desfasura  si-as astepta sa mor. da’ cre ca înainte mi-as cam cumpara niste bratari, niste pantofi, sau poate alceva.  si multa, multa ciocolata.

de-ai fi tu  morcov, sau un fir de praz, ti-as fredona numa piese de jazz; un rac, o stridie , un pastîrnac de-ai fi, ca afrodisiac te-as folosi, pîn cavernele lu T.Waits ne-am tavali , s-apoi, satisfacuti am adormi. adînc, pî,a a doua zi, cind de la capat am porni.

de-ai fi tu cavaler, bine’nteles cu un alb cal, ti-as cinta numa muzica de carnaval, oh, shiit, cind ma gindesc, mi se zbîrleste freza, da’ sa ne fie clar: tot n-as da inapoi, si-as dantui forever poloneza.

de-ai fi tu -al unor sticle de sampanie-  dop, ti-as fredona  muzica pop,  am bea de  n-ar ramîne nici un strop, apoi i-am da un telefon lu Iggy Pop, am merge cu masina fara scop  si n-am opri -o nici la stop, tigarile ni le-am aprinde cu amnaru,   am fluiera cintece de-ale lu Margareta  Pîslaru,  din strofa’n strofa tu mi-ai admira vechea pereche de flip-flop.

de-ai fi aun aragaz electric, sau cu gazu, mi-ar fi o tira cam necazu (ca io m-am cam spurcat la inductie, si n’am deloc chef de involutie), dara nimic nu m-ar impiedica, deci pentru tine as urma un curs rapid de cum sa schimbi mata macazu. pe a Aidei uvertura  as pune de-o maliga si- o friptura; la pian ti-as cinta Chopin, si in acelasi timp ti-as face coq-au-vin; in anotimpurile lu Vivaldi am cam strîmba din nas la ce vînd astia’n Aldi, fredonîind din Donizetti si Rossini, ti-as face spaghetti si -as coace zucchini, pe boleroul lui Ravel as fierbe supa de vitel; mais oui, je sais,c’est trop classique, mais reconnais: c’est fantastique! 

da’ tu nu esti leguma, nici copac; cu asta ar cam trebui sa ma împac. nu esti vreun erou, sau  un obiect, vai ce pacat! da’ hai sa trecem la subiect: nu esti privire, esti  si prea putin cuvînt- atuncea, io cui naibii sa îi cint? si io care aveam atît’avînt!

 
Scrie un comentariu

Scris de pe decembrie 4, 2009 în 1

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: