m-a-ntrebat cineva , de curind, in scris si printre altele , ce mai citesc. printre altele, am uitat sa-i raspund ce mai citesc. acu, penca lectura mea s-ar putea sa aibe influente fast(idioas/uoas)e asupra dumneavoastra, cititori ai acestor rînduri, ce -am zis? pai am zis ia sa-i raspunz acillea. io am zis, io am auzit. deci, tot io tre s-o si fac, numa ca io acu nu citesc, ci recitesc, asa ca nu stiu daca asta se pune, da poa ca da, daca pui si niste poze, ca de obicei, sigur.
cartea pe care-o recitesc io acu e scrisa de Sam si Sam Clark. despre oamenii astia am scris intr-un fel, dupa ce le-am citit o carte . alta carte decit asta pe care-o recitesc acu, si care se cheama Moro London, nu Moro , asa cum se chema cealalta . Moro vine de la numele restaurantului lor de oameni inragostiti de bucataria mediteraneana, London vine de la East Side-ul in care au cultivat cu de toate alea, pîna in 2007, o parcela in gradina populara de-acolo. da din 2007 incoace nu o mai , nici ei si nici turcii si cipriotii si ce natii or mai fi fo p’acolosa, penca pe locu ala colo creste acu satu olimpic, care-o sa rodeasca abia’n 2012. ce ti-e si cu agricultura asta moderna!
in cartea asta e vorba despre salmorejo cu avocado si creveti gri (si somon salbatic pus asa, cu de la mine putere, intru indestularea ‘nfometatilor),
apa de trandafiri si cardamom în
uh, asta-i un detaliu tehnic, vreau sa zic în aici:
tot in cartea asta, ca doara nu in cealalta pe care -chel siurpriz!- o recitesc (cook & chemist de Eke Mariën si Jan Groenewold), si de care nu-i acu deloc vorba, mai e vorba de loboda, seminte de fenicul, chimen, scortisoara, frunze de gulii, iepuri vii si iepuri marinati, pîine buna si rosii coapte la soare si pe gratar, e vorba deci de lucruri simple, despre care cei doi Sam au scris simplu, dar cuprinzator , unde cuprinzator nu se refera numa la informatiile tehnice.
din cauza asta, deci , io va recomand cartea.
NOTA: salmorejo e un sos (care se serveste si ca supa ) andaluz, facut din miez de pîne alba, usturoi, ulei de masline, otet de vin rosu si rosii. in ce proportii? buna intrebare, nu mai stiu! da gasiti raspunsu’n carte, în caz de nevoie. sau vi-l dau io acilea, in caz ca ma’ntrebati.
Sidi
octombrie 9, 2009 at 12:52 pm
Sam si Sam Clark despre Moro si Moro London… Lumi, o adevarata placere sa te citesc.
ApreciazăApreciază
aphextwinz
octombrie 12, 2009 at 12:16 pm
Buna, am dat de blogul tau cam tarziu si l-am adaugat in lista mea de bloguri, e foarte misto, o sa il rasfoiesc cu atentie.
aphextwinz.wordpress e locul unde te-am adaugat, sper ca nu te superi
ApreciazăApreciază
georgemotoc
octombrie 19, 2009 at 4:55 pm
Eu nu pot pune poze cu mincarica gatita cu mina mea, dar uite aici citeva din gustarile din recenta vizita de-acasa: http://tinyurl.com/yjax38f Chel siurpriiiiz -)
ApreciazăApreciază