RSS

raspuns

08 Oct

m-a-ntrebat cineva , de curind,  in scris si printre altele , ce mai citesc.  printre altele,  am uitat  sa-i raspund ce mai citesc. acu, penca lectura mea s-ar putea sa aibe influente fast(idioas/uoas)e asupra dumneavoastra, cititori ai acestor rînduri,  ce -am zis? pai am zis  ia sa-i  raspunz  acillea. io am zis, io am auzit. deci,  tot io tre s-o si fac, numa ca io acu nu citesc, ci recitesc, asa ca  nu stiu daca asta se pune, da poa ca da, daca  pui si niste poze, ca de obicei, sigur.

cartea pe care-o recitesc io acu e scrisa de Sam si Sam Clark. despre oamenii astia am scris intr-un fel, dupa ce le-am citit o carte . alta carte decit asta pe care-o recitesc acu,  si care se cheama Moro London, nu Moro , asa cum se chema cealalta . Moro vine de la numele restaurantului lor de oameni inragostiti de bucataria mediteraneana, London  vine de la East Side-ul in care au cultivat cu de toate alea, pîna in 2007,  o parcela in gradina populara de-acolo. da din 2007 incoace nu o mai , nici ei si nici turcii si cipriotii si ce natii or mai fi fo p’acolosa, penca pe locu ala colo  creste acu satu olimpic,  care-o sa rodeasca abia’n 2012. ce ti-e si cu agricultura asta moderna!

in cartea asta e vorba despre  salmorejo cu avocado si creveti gri (si somon salbatic pus asa, cu de la mine putere, intru indestularea ‘nfometatilor),

DSCN5736

apa de trandafiri si cardamom în

DSCN5727

uh, asta-i un detaliu tehnic, vreau sa zic  în aici:

DSCN5745

tot in cartea asta, ca doara nu  in cealalta pe care -chel siurpriz!- o recitesc (cook & chemist de Eke Mariën si Jan Groenewold), si de care nu-i acu deloc vorba,  mai e vorba de loboda, seminte de fenicul, chimen, scortisoara, frunze de gulii, iepuri vii si iepuri marinati, pîine buna si rosii coapte la soare si pe gratar, e vorba deci de lucruri simple, despre care cei doi Sam au scris simplu, dar cuprinzator , unde cuprinzator nu se refera  numa la informatiile  tehnice.

din cauza asta, deci , io va recomand cartea.

NOTA: salmorejo e un sos (care se serveste si ca supa ) andaluz, facut din miez de pîne alba, usturoi, ulei de masline, otet de vin rosu  si rosii.  in ce  proportii? buna intrebare,  nu mai stiu!  da  gasiti  raspunsu’n  carte, în  caz de nevoie. sau  vi-l dau io acilea, in caz ca ma’ntrebati.

 

3 responses to “raspuns

  1. Sidi

    Octombrie 9, 2009 at 12:52 pm

    Sam si Sam Clark despre Moro si Moro London… Lumi, o adevarata placere sa te citesc.

    Apreciază

     
  2. aphextwinz

    Octombrie 12, 2009 at 12:16 pm

    Buna, am dat de blogul tau cam tarziu si l-am adaugat in lista mea de bloguri, e foarte misto, o sa il rasfoiesc cu atentie.

    aphextwinz.wordpress e locul unde te-am adaugat, sper ca nu te superi

    Apreciază

     
  3. georgemotoc

    Octombrie 19, 2009 at 4:55 pm

    Eu nu pot pune poze cu mincarica gatita cu mina mea, dar uite aici citeva din gustarile din recenta vizita de-acasa: http://tinyurl.com/yjax38f Chel siurpriiiiz -)

    Apreciază

     

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: