RSS

amplu studiu economic din care rezulta ca mi-am gasit de lucru

08 Iun

nu stiu citi ani terestri tre sa adaugi alora aragaz-esti ca sa-ti dai seama de cite puteri mai are obectu, cert e ca deja uitatu –  fie-i reciclarea usoara!- care, recunosc,  corespundea zicalei „din spate liceu, din fata muzeu” , in ciuda inaintatei virste terestre, fu viril pina la ultima-i suflare. suflare cu care mi-a cam bagat in ceata pînea aia, da de-acu, da de-acu ca totu s-a sfîrsit, iertat îi e pacatu.

în perioada de doliu, pîna ‘n mareata zi a egzistentei mele, a trebit, parca mai e nevoie sa spui, sa vaz ce-oi face si sa ma descurc cum m-oi descurca , daca nu vream sa slabesc de-atita jale dupa un checulet , o quiche-ulita ceva.

cum m-am descurcat, nu mai spui, mentionez atîta doar,  ca sa fie clar,  ca m-am descurcat.

in dimineata specialei zile, insa, am cedat fizic***  si psihic°°°, s-am propus urmasilor  sa tainuiasca  ce-om  mînca la cina, si sa puna mîna sa mi-o si vîrasca sub nas –  cina, nu tainuiala-,  eventual p’o tava de argint, preferintele mele mergind, evident, înspre una de aur masiv. da si daca ar fi fost cutii de-alea de plastic de la compatriotu nostru chinez, tot multumita as fi fost.

c’asa’s io, uanderful tunait.

*** – apai am rînit in urma regretatului de mi-au iesit ochii. si mi-ar fi iesit si de-o cina  complexa,  dar vegetariana, ca numa de carne n-am dat pa lînga el, in rest, de toate pentru toti. oh, doamne, de ce nu mi-ai dat puterea s’ adun  mazarea si ciupercile si crutoanele si nautu si hai ca ma opresc ca iese postu prea mare, si sa ‘ncropesc io cina din ele, in loc sa…da sa n’anticipam, ca dup’aia nu mai lecturati mai in jos.

°°° – e, asa-s io cin e sa am o intilnire importanta. cu un El.

decizia colocatarilor, privitor la cina de care ziceam, a fost un enorm anticlimax pe  plan gustativ  într-un moment deja dureros in si-asa dificillele momente pe care le traiam, da o revelatie pe planu economic. in unanimitatea lor acolsa au decis sa fie soarma. sau saorma, sau cum ii mai zice.

apai sa ma esplic:

anticlimaxu – pîine cu pui:  mare scofala!  si salata/ rosii/ castraveti taiate’n secolu trecut: pai asta po si io, da n-o fac(e, egzagerez io cu secolu, da asa mi s-a parut mie ziua aia).  si sos cu usturoi de la bidon: apai si asta po sa cumpar, da mai usor de carat e un borcan de iaurt s’o capatina de usturoi, sînt o lenesa, stiu!

revelatia – bai nene, pentru trei persoane – ca fata mamii a’ncheiat anu de desen c-o masa’ntre colegi, la circiuma (vezi, maman, ce mama sint? io-mi las copiii la circiuma)- mi-a cerut turcu sa-pt-isp-e euro!! na ca nici nu mai stiu sa despart in silabe de contrariata ce-s înca!!!

turcu,  baiat frumos, de alfel, da ce folos daca-i ies enormitati de-astea din gura, s-a uitat cam cîs cind i-am dat zece euro, ca io’ntelesesem sapte, si, cu mare generozitate,  sapté  considerám ca e mai múlt decit de’ajuns .

baiatu mamii  m-a’nsotit ca sa nu zic io ca nu-mi aduce cineva cina acasa- precum graisem-  , si ca sa bea o cola gratis, ca la restorantu chinezesc, numa c-aci nu fu cazu, da’ fericirea de-a hali o data’n an soarma  nu-i fu umbrita de-aceasta dovada de lipsa de instinct comercial.

bun, sa dezvolt mai departe revelatia  economica, pina nu m-apuca iar jalea:

-simbata am dat 13 euro pe sapte sute siceva de garme de ton. buuun. bun si tonu , bun si pretu, adica. am mai dat trei euro si ceva pe ciuperci si pe dovlacei.

– kilu de orezu  l-aveam deja ‘n camara, la fel ca s’ala de grîu. 125 de grame din primu si 250 din al doilea am folosit, citi bani am dat pe ele nu mai stiu, da mi-a mai ramas rest, asta conteaza. ori, din soarma aia  ioc!

am facut antreu si fel principal pentru sase persoane, si -pazea ca ma esprim indecent acuma!- po sa zic , in modestia mea, c-am suferit  serii de orgasme gustative. anfen, daca e sa ma refer la mine, ca de comeseni nu-s io in masura sa vorbesc,  mai ales ca indiferent de care or fi fost ele, puteau fi prefacute, nu?

bon, pentru vro dooj de euro am cinat bine. zic io. normal ca nu-i socotita aci munca, ca doara asta nu-i munca

DSCN49241

iar  aia de facut soarma cu-atit mai putin. da’ ce bine se plateste!

nici consumu de electricitate si altele  nu-s socotite, ca Simÿ e economicos rau. adica bine.

de unde concluzia: imi cumpar o toneta si ma pui pa facut soarma, daca vreau si io sa fac ceva in viata asta, o casa pe riviera turca paregzamplu .  sau in Maramures, uuu, ce dor imi e de el. si de el adica.  si-o sa-mi pui si io gard de inox, ce, io-s mai prejos?

 
11 comentarii

Scris de pe Iunie 8, 2009 în 1

 

11 responses to “amplu studiu economic din care rezulta ca mi-am gasit de lucru

  1. bursucu

    Iunie 8, 2009 at 1:40 pm

    16 euro kilu de ton?!?!?

    ce tara-i aia? ca vreau si eu acolo!

    Apreciază

     
  2. ciocolatacupiper

    Iunie 8, 2009 at 2:23 pm

    e, ca parca n-ai sti! tara cu riuri de miere, une alearga cînii cu covrigi in coada, tu.
    de obicei e ‘n jur de 25 pe kg, da noroc cu criza, ni se ofera saptaminal lux la pret democratic.
    vino cin o mai fi oferta de-asta, c’alfel iti dau soarma, nu ton

    Apreciază

     
  3. bursucu

    Iunie 8, 2009 at 4:26 pm

    :))

    da. aici nu scade sub 34. da’ pina ajung eu acolo, la ton ieftin si bere cum nu mai e…

    las’ ca vine becali.

    [ o Ro anul asta, ceva? ]

    Apreciază

     
  4. ciocolatacupiper

    Iunie 8, 2009 at 5:27 pm

    apai corect 34-u ala, ca’n tari unde-s si rîuri de lapte, nu numa de miere.

    am vazut in ziarul de azi ceva despre becali, dar am crezut ca nu (mai) înteleg io cît de cît olandeste:(

    (da, ro, ca se marita mona mea… pardon, copchilu al mare al sora-mii a mare. multumim de intrebare, da dvs? )

    Apreciază

     
  5. georgemotoc

    Iunie 9, 2009 at 4:29 am

    Nu stiu de unde le scoti (“din spate liceu, din fata muzeu”), da’ scoate-le mama pe toate, pina la ultima picatura.

    Apreciază

     
  6. Daniel Tudose

    Iunie 11, 2009 at 11:26 am

    multumesc pt. comment, ai dreptate, poti ,,umple matu’ cu orice, dar fara sa ,,plescai” si sa ste ungi pan la ureki, ha ha ha. numai bine, multam din nou

    Apreciază

     
  7. Nea Costache

    Iunie 11, 2009 at 12:36 pm

    „Ciocolata cu piper, un blog deosebit de gustos, in care gasesti nu retete de bucatarie …”
    http://www.neacostache.com/2009/06/11/aniversareratata/

    Apreciază

     
  8. almanahe

    Iunie 13, 2009 at 2:13 am

    Io aş zice că Lumica e bucătărie culturistă, da’ dacă ea vrea militărie, ce să zic!? Pune-ţi pofta’n cui, măi gheorghe, măi! (pe tata-l cheamă gheorghe…el nu se-duce;))

    Apreciază

     
    • ciocolatacupiper

      Iunie 14, 2009 at 2:17 am

      e de bine ce zici tu acolosa? da’ poa sa fie si de rau, io tot te iubesc🙂

      Apreciază

       
      • almanahe

        Iunie 14, 2009 at 3:00 pm

        E de pohtă…bună! Şi io te ubesc, cu chipper cu tot! 😛

        Apreciază

         

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: