sau, cum s-ar mai zice: istoria se repeta.
in gradina, ca-n fiecare an: pui aia si-aia pa bradza, iese ce vrea si cit vrea mama Natura. nu-i o problema, daca asa e, apai asa sa fie! debusolata, ca pe vremuri, ca n-am fir de -paregzamplu- hatmatuchi, nu mai sint. cu lipsurile am facut pace, cu supraproductia fac razbel.
prima reprezentatnta a invadatoarei armate verzi fata de care-am abordat atitudine beliocasa e rucola.
dînsa, deci:
pîna mîine’ncolo, cind o fi avoca(do)tu destul de copt sa-i intentam un proces de fabricare diloc laborios, ca acilea
(poza veche, da’ cum ziceam: istoria se repeta), s-a decis -in cadru sedintei extraordinare a plenului statului major- recurgerea la metode radicale de stirpire a armatei verzi – chestie de evitare a unei prezente prea numeroase cînd o fi sa intre promisu proces pe rol-: armele biologice.
asa ca scoaseram de la magazie sulf (una ceapa taiata oarecum marunt), o haita de cîini (din care am ales un catel de usturoi, taiat fin), capsaicina (un ardei chili) , smoal…pardon, unt fierbinte(25 gr) si le-am amestecat acolosa pe foc pîn’au devenit sticolase-asa, deci periculoase. deh, a la gher com a la gher.
ca sa nu poa sa scape atacului, 150 de grade, ups, grame de soldati rucola fura tocate maruntel si aruncate’n cazan impreuna cu un litru de zeama de gaina, o tufa de busuioc, una de patrunjel si o diviziuta a armatei galbene (50g orez, adica) .
lupta a durat un sfert de veac…iar ups, era ceas, un sfert de ceas, si -ndîrjita cum fui asa, am tocat si mai maruntel vro 50 gr –extra, nu pastratte din alea 150 de sus, ca doar avem de unde- de rucola , si le-am pus la urma de tot linga fratii lor de suferinta, sa vaza si ei cum e. solidarite avan tu! pai nu? sigura de victoar, le-am presarat niste sare si piper pe rani. na!
a mon avis, rucola asta e cam masochista, i-a placut ce i-am facut
mîne atac batalionu de rosiori. loboda, cum s-ar zice. voluntari, careva?
jocktherock
iunie 3, 2009 at 10:53 am
spanac faci? il faci cu lapte sau cu iaurt? usturoi? maman!
ApreciazăApreciază
sidi2u
iunie 3, 2009 at 11:01 am
Loboda am mancat pentru prima data in 1996, luna mai. Imi aduc atat de bine aminte… O cumparasem crezand ca e spanac! LOL 😉
Note – nu era rosie deloc
– nici chiar vecina ce folosea de o viata nu si-a dat seama
– imi e dor de o loboda
ApreciazăApreciază
Beatrix
iunie 4, 2009 at 2:50 am
Lumiiiii, am venit si eu la voi 🙂
Hai ca e frumos si aici…da ma apuca nostalgiile cand ma gandesc la yahoo 360 😀
ApreciazăApreciază
ciocolatacupiper
iunie 6, 2009 at 10:25 am
fils- apai si tu ce’ntrebari pui!!!! je l’adore, totusi e pe locul doi in topul favoritilor, dupa urzici. si io ca toata lumea: il fac cu lapte, cu iaurt, cu lamiie, cu usturoi, cu rosii, cu brinza , il mai folosesc si crud…de-astea.
sidi- asta a mea-i din seminte trimise de-o veriosara de pe malul Prutului. de-aia o fi loboda rosie, iu nau uat ai min
e, pai foarte bine, sa-ti fie dor pîn’ n-oi mai putea, daca te duci sa minci paella si pizza, in loc sa vii p’acilea!
Bea- emigram, emigram….uelcam si sa batem in lemn sa nu le vina si astorlantora ideile lu iahu
ApreciazăApreciază