RSS

invazie

02 Iun

sau, cum s-ar mai zice:  istoria se repeta.

in gradina,  ca-n fiecare an: pui aia si-aia pa bradza, iese ce vrea si cit vrea  mama Natura.   nu-i o problema, daca asa e, apai asa sa fie! debusolata, ca pe vremuri, ca n-am fir de -paregzamplu- hatmatuchi, nu mai sint. cu lipsurile am facut pace, cu  supraproductia fac razbel.

prima reprezentatnta a invadatoarei armate verzi  fata de care-am abordat atitudine beliocasa e rucola.

dînsa, deci:

DSCN4764

pîna mîine’ncolo, cind o fi avoca(do)tu destul de copt sa-i intentam un proces de fabricare diloc laborios, ca acilea

DSCN9065

(poza veche, da’ cum ziceam: istoria se repeta), s-a  decis -in cadru sedintei extraordinare a plenului statului major- recurgerea la metode radicale de stirpire a armatei verzi – chestie de evitare a unei prezente prea numeroase cînd o  fi sa intre promisu proces pe rol-: armele  biologice.

asa ca scoaseram de la magazie sulf (una ceapa taiata oarecum marunt),  o haita de cîini (din care am ales un catel de usturoi, taiat fin), capsaicina (un ardei chili) , smoal…pardon, unt fierbinte(25 gr) si le-am amestecat acolosa pe foc pîn’au devenit sticolase-asa, deci periculoase. deh, a la gher com a la gher.

ca sa nu poa sa scape atacului, 150 de grade, ups, grame de soldati rucola fura  tocate maruntel si aruncate’n cazan  impreuna cu un litru de zeama de gaina, o tufa de busuioc, una de patrunjel si o diviziuta  a armatei galbene (50g orez, adica) .

lupta a durat un sfert de veac…iar ups, era ceas, un sfert de ceas, si -ndîrjita cum fui asa, am tocat si mai maruntel vro 50 gr –extra, nu pastratte din alea 150 de sus, ca doar avem de unde-  de rucola , si le-am pus la urma de tot linga fratii lor de suferinta, sa vaza si ei cum e. solidarite avan tu! pai nu? sigura de victoar, le-am presarat  niste sare si piper pe rani. na!

a mon avis, rucola asta e cam masochista, i-a placut ce i-am facut

DSCN4760

mîne atac batalionu de rosiori. loboda, cum s-ar zice. voluntari, careva?

 
4 comentarii

Scris de pe Iunie 2, 2009 în 1, semplî com bonjur

 

4 responses to “invazie

  1. jocktherock

    Iunie 3, 2009 at 10:53 am

    spanac faci? il faci cu lapte sau cu iaurt? usturoi? maman!

    Apreciază

     
  2. sidi2u

    Iunie 3, 2009 at 11:01 am

    Loboda am mancat pentru prima data in 1996, luna mai. Imi aduc atat de bine aminte… O cumparasem crezand ca e spanac! LOL😉

    Note – nu era rosie deloc
    – nici chiar vecina ce folosea de o viata nu si-a dat seama
    – imi e dor de o loboda

    Apreciază

     
  3. Beatrix

    Iunie 4, 2009 at 2:50 am

    Lumiiiii, am venit si eu la voi🙂
    Hai ca e frumos si aici…da ma apuca nostalgiile cand ma gandesc la yahoo 360😀

    Apreciază

     
  4. ciocolatacupiper

    Iunie 6, 2009 at 10:25 am

    fils- apai si tu ce’ntrebari pui!!!! je l’adore, totusi e pe locul doi in topul favoritilor, dupa urzici. si io ca toata lumea: il fac cu lapte, cu iaurt, cu lamiie, cu usturoi, cu rosii, cu brinza , il mai folosesc si crud…de-astea.

    sidi- asta a mea-i din seminte trimise de-o veriosara de pe malul Prutului. de-aia o fi loboda rosie, iu nau uat ai min

    e, pai foarte bine, sa-ti fie dor pîn’ n-oi mai putea, daca te duci sa minci paella si pizza, in loc sa vii p’acilea!

    Bea- emigram, emigram….uelcam si sa batem in lemn sa nu le vina si astorlantora ideile lu iahu

    Apreciază

     

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: