RSS

ca mama v-aduce…

02 iun.

PArT  TU

ase. si ca sa facem dintr-o poveste lunga una si mai lunga… hehe, pacaleala de doi iunie!  partea a doua , din motive de incarcatura emotionala si mai mare decit cea dintîia, va fi mai compacta. nu-i o promisiune, zic si io ca sa nu tac.

ca un facut, avionu a aterizat la timp –  lucru, pentru mine,  mai putin important decit ala ca a aterizat- ,   da’  tre sa recunosc ca, in situatiunea delicata in care ma gaseam – aceea a petei de apa pe mamela stinga,rimembar? –  , io chiar  cam speram intr-o mica intirziere, sau ca voaiajoru o s-apara pîntre primii… da ti-ai gasit? pîn’la ultimu pasager a trebit sa tiu papornita  la piept, de parca cine stie ce averi aveam in ea si paranoie in cap, ori, io nici macar ruju nu-l aveam la mine, parca va zisei, nu?

acu, io mai uitam si-o puneam pe umar, da’ndata dup’aceea se trezea-n ai de-asteptau si ei pa cineva o curiozitate  sustinuta -n modelu  sutienului meu…anfen, mie, fameie pudica  cum mi-s,  asa mi se parea, si iar stringeam poseta la piept….si iar disparea afisu cu „nu te cunosc, nu vorbi cu mine, ca nu te cunosc asa, cu bluza patata, si inca in ce loc!” de pe mutrele membrilor delegatiei cu care ma deplasasem la aeroport.

booon, dupace-am platit un sac de bani (marunti, da ce, aia nu-s bani?)  la parcare, am pornit inspre Charleroi unde-am  ajuns si-am si trecut de el inainte sa ne dam seama, asa ca ne-am intors iara,  si iara n-am vazut indicatoare, iar penca gepeesu era si mai confuz decit noi,   am intrebat io o madama  – ca franseu meu e mai bon decit al membrilor delegatiei la un loc, zisera ei-  si charleroi egziste ancor, car nu le serson me  onltruv pas.

me vuziet, madam, vuziet, si daca faceti la stinga, gasiti parcare la umbra, zice ea. janti din partea ei, da daca ajungeti in charleroi puteti sa parcati si la soare. in maxim un sfert de ora, cit dureaza sa -ti dai sama ca n-are ce sa-ti placa-n orasu asta, mare caldura nu se face’n otomobil. atmosfera era vivace-era o piata (vechituri si nouatati, la un loc. greu de deosebit intre ele, amonavi)-, dar cladirile-s dezolante caci neingrijite de cind hau’!

orasu-i asezat pe coline, seamana cu liège, deci, de fapt, nu e urit, puneti totusi masina la umbra daca ajungeti p’acolo. mai ales ca , dupa cite mi-am dat io seama, valonii nu prea au auzit de frigidere(sau hai, de gheata), si n-o sa puteti sa va racoriti c-o bautura: domne, si berea era aproape supa!!! zut alors, chel blasfemie!

si uite-asa si de-aia am plecatara deci inspre  Namur. care Namur /Namen, ehe, alta treaba, lezanfan! cam pute, de la apa statuta din ecluzele  Sambre-i si Meuse-i, da uiti de asta cind treci pîn parcuri  si  strazi curate, pe linga  cladiri bine intretinute…. anfen, nu-s ghid turistic, poftiti de-l vedeti cu ochii dumneavoastra, io trec acu la mielu promis linga cafea, rimembar?

cum sedeam noi si beam io un grimbergen calîi -si ceilanti alte licori , da’ tot calîi-, la un moment dat mai rapid decit ma asteptam de la molaticu ala de chelner, vine si comanda de  frigarui de miel de care mi-era cam peur c-or sa fie reci, pur garde lechilibre, da’ nu, a fo cinci, calde si bune.

numa ca, cum gesticulam io asa sa arat nu stiu ce interlocutorilor,  una din ele a aterizat pa bluza mea.  pur garde lechilibrî, pe partea dreapta, si tot pe tîta.

sete si bon ca jeo meo siui di de prandrî chelcasoz avec, zic io chelnerului cind intreaba dac’a fo bun. o, madam, ale dan la sal deo ben, zice, si io n-am ce face si ma duc. de unde ma intorc tot cum plecasem, ca nu era sapun, nu era prosop, si nu era nici apa decit pe podea.

anfen, deci asa cu cafeaua si mielu.

da daca sed si ma mai gindesc umpic, pe linga ele v-am adus si-un drob de sare in spinare, ca tot ce-avui natriu’n mine s-a depus pe spatele bluzii (pur lechilibrî, tu compran) în  timpu urcarii la cetatea Namurului. si-a coborîrii. da a meritat , de cind fui in  Maramures n-am mai vazut peisaje asa frumoase!

fen deo listoar

 
 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: