muzica: ai pe care o stie lumea
textu: io
juma de litru de iaurt grecesc, zece caise uscate sub soarele turcesc, un mango (cam scump, da’ din aia cît pe ce doi euro ai mei cica o buna parte se duce la cetateanu’) peruvian (care l-a cules), 250 ml suc proaspat de portocale egiptene (bio, si simtitor mai ieftine decit alea stropite de spanioli), doua linguri de zahar de trestie din…dulap (si olandez , cum ar veni, ca de-acolo achizitionat,si tot acolosa, pe autostrada, controlat de agenta care cata droguri, si-a gasit ca folosim acelasi model de papuci, ea cind nu-i in exercitiu functiunii, io cind sint), patru linguri de miere frantuzeasca si 200 gr couscous fabriqué au Maroc.
asadar un couscous dulce, care a placut si vikingilor Gunilla , Anette, Thomas si Ulf. ca si colocatarului – da’ ce nu-i place lui?-, numa lu Clara si lu jonas nu le-a placut ca n-a fost mai mult. mie mi-a placut de mine c’am mai facut si io si altceva decit ciocolata
oh, asta nu-i ciocolata, e dulceata lu’ mama!
ca si asta:
bon, ia hai bec tu za cuscousu dulce:
– sucu de portocale + zaharul se da in clocot, se toarna apoi peste couscousu pe care-l vom lasa ‘n pace, si acoperit, pret de vreo 20 min . cit sa se si racoreasca, donc.
– iaurtu se-amesteca cu mierea, caisele si mango se taie ‘n cubulete
– iaurtu’ndulcit se amesteca cu couscousu
– se adauga fructele si se amesteca mai cu grija decit adineorea
– se da MINIMUM doua ore la frigider
– se mînca afara sub un soare cît i-o conveni lui sa fie de arzator, ca te’adie el cu boare de vinturi de peste Anzi , Mediterana, Nil si care-or mai fi . iar daca-i pui si menta, e ca si cum îti sufla ghibli’n ceafa… si pîn’se’aseaza el domol pe papilele gustative, te’nfioara pîna’n virfu destelor
jocktherock
mai 4, 2009 at 1:42 pm
se vede ca maman ma iubeste, tot cer eu o reteta de couscous de ceva vreme (nu dulce ce-i drept), dar e bun si asta!
maman, am mancat uichendul asta cel mai bun bors pescaresc. din septembrie am asteptat sa se deschida sezonul de mare ca sa ajung la locatia cu pricina.
tzoc tzoc!
ApreciazăApreciază
sidi2u
mai 4, 2009 at 4:30 pm
Ma bucur sa te revad! Tutto bene???
Ah, ce bine arata tortul de ciocolata…
Am si eu o poveste despre mango. Apropos de swine flu. Am inceput sa aud tot mai mult vorbindu-se in ultima vreme. Aseara la stiri au facut mare caz. Anyway, mango-ul din salata mea de fructe vine din Mexico, tara lu’ gripa asta si cand i-am cumparat au fost surprinzator de ieftini, fiind mari (cre’ ca au un kil aproape/bucata) si buni. Da, Lumi, bucata de mango la aprozarul din colt e 69 de centi. Fait au Mexique, c’est pour ca…
Poop la voi toti!
ApreciazăApreciază
LZ
mai 4, 2009 at 5:44 pm
ma omori…
ApreciazăApreciază
Vania
mai 5, 2009 at 8:14 am
Chiar, se impunea o pauză la ciocolată! Motiv pentru care-am şi sărit poza nr. 2…
ApreciazăApreciază
LZ
mai 6, 2009 at 12:47 pm
Mi s-a facut subit foame!
ApreciazăApreciază
windwhisperer
mai 6, 2009 at 10:16 pm
sa -ti taiasca …mancatorii 🙂 fa-le si tu cat sa le ajunga:):) mamico !!
se poate incerca cu tapioca?? cuscousul ma duce cu gandul, pardon , gustul…la…cusher 🙂
ApreciazăApreciază
ciocolatacupiper
mai 10, 2009 at 5:18 pm
fils- rateta t’am dat-o inca din clipa cind mi-ai cerut-o! e pa uneva pa 360!! vezi ca nu asculti cu atentie la maman?
da’ daca pui legume’n loc de fructe, si zama de legume(sau apa cu umpic de ulei-facultativ uleiu’-) in loc de zama de portocale si zahar, iasa cuscus nedulce. pup dulcexxx
sidi- vreau si io sa ma bucur , revino si tu!!!! si Cris! chiar ai consumat pe mango ala? io te’atept, totusi:)
LZ- nu eu! nu eu am fost aia!
vania- 🙂
LZ- iupi, ti-ai revenit!:)
wind- apai io fac mereu portii duble, da dijeaba! deh, sint in crestere….mîncaii:)
of, de ani de zile n-am mai gasit tapioca pe-aici!
sigur ca poti incerca cu tapioca, orez, malai…. cu ce-ti pohteste inimioara, de fapt. nu-i asta scopul cel mai scop al bucatarelii? 😉
pt tapioca si malai as folosi insa lapte de cocos in loc de zeama de portocale.
ApreciazăApreciază