RSS

casuta noastra, cuibusor de calorii

01 Apr

nu-i nevoie s-asteptam pîn la toamna sa numaram bobocii, cuibu pascal e cu rezultat instantaneu

dscn4023

bon, sa videm acu de unde ni se trage numaratu pîna’n  toamna toamnelor:

de la un blat „biscuit”, de la un litru de frisca fara zahar… mult (50g , si pudra),  de la 300 g gem de caise/ananas/lamiie/anfen: mai astringent asa (incalzit pe foc pina se „dezleaga”), de la „brésilienne”(alune prajite , macinate nu prea fin, da nici prea grosolan, amestecate, calde inca,  cu zahar candel si de trestie, în raport de 1/1) . si de la  oua , da de ele nu mai zic, ca prea  zic altii.

de la nasing spesal, deci.

(umpic) spesal e confectionarea cuibului : se decupeaza , in jumatatea de deasupra de blat , un cerc cu un diametru de vreo zece cm.  cercul obtinut se taie in fîsiute cît de fine permite fragezimea blatului.  paielor ( deci fîsiutelor) li se da drumu, ca la  spaghettti in oala, sau ca la betisoarele alea din jocu ala , in orificiul obtinut in jumatatea de blat care acu se gaseste deasupra jumatatii de dedesubt, asta jumatate de dedesubt fiind intre timp roaial unsa cu gemu si trei sferturi din frisca. se pune o lingura de frisca intr-o punguta in care am facut un orificiu mic (pt cine n-are cornet de ornament cu orificiu asa de mic) ,  prin orificiul asta spîrcîim frisca peste paiele din cuib, da numa dupa ce am imbracat cuibaru’n  restul de frisca si l-am chituit cu alunele alea, se intelege)

dupa  efortu depus pentru realizarea cuibului, se justifica maxim consumu celor nu prea multe  oua ramase in afara cuibarului(ca fu punguta de numa 150g, si doara trei fura din ciocolata pura),  si scormonitu pîn cuibar dupa o portie de  energie.  ca doara cum alfel sa(-mi)    revin  în  (di)forma?

dscn40231

 
13 comentarii

Scris de pe Aprilie 1, 2009 în semplî com bonjur

 

13 responses to “casuta noastra, cuibusor de calorii

  1. Gabriela Savitsky

    Aprilie 1, 2009 at 11:53 am

    Şi eu ţin cură de slăbire. :
    Fain.
    Ce mă fac, ce mă fac că aşa-mi plac de tare dulciurile…

    Apreciază

     
  2. jocktherock

    Aprilie 2, 2009 at 7:17 am

    maman, da ceva din miel ne faci? ashe mai arabesc!

    Apreciază

     
  3. Oanadaciana

    Aprilie 2, 2009 at 10:20 pm

    Buna, nu te cunosc, da mi place de tine de mor!! Plus ca mi se face foame cand vad ce minunatii de bucate faci! te pup! OANA>

    Apreciază

     
  4. sidi2u

    Aprilie 6, 2009 at 12:15 am

    Bufetul chinezesc (pe care-l calc cel putin o data pe saptamana) e cuibusorul meu de calorii.
    Dau gratis calorii. Nu va ingramaditi, am pentru toti.
    Cum mai esti Lumi?

    Apreciază

     
  5. almanahe

    Aprilie 9, 2009 at 8:39 pm

    Noroc că pozele nu au calorii!;)))

    Apreciază

     
  6. windwhisperer

    Aprilie 11, 2009 at 2:27 am

    si zburatoarele??? unde-s??

    Apreciază

     
  7. gingav

    Aprilie 12, 2009 at 4:32 pm

    uai ce indigest arata!

    are gem?😀

    Apreciază

     
  8. ciocolatacupiper

    Aprilie 12, 2009 at 9:55 pm

    gabriela-🙂 e, se rezolva cu formula abtinerii(pe care ma abtin s-o aplic;;))

    fils- întrebarea ta e ordin pt mine:)

    oanadaciana- buna! vezi tu, taman de-aia, pen’ca nu ma cunosti, îti place de mine:). nu-mi dai posibilitatea sa ajung la blogul tau, asa ca mie-mi ramine sa-mi placa de tine numai din cauza comentariului tau:)
    pup si eu

    sidi- fac rau. dar ca orice lucuru pe care-l fac, il fac bine.
    daca-s gratis, vreau si io. sa fie acolo, nu se stie cind oi ramine’n pana…

    almanahe- noroc! si sanatate!:)

    wind- pai dureaza cam trei saptamini perioada de incubatie…

    gingav- am aceeasi parere, dar despre comentariul tau.

    „…300 g gem de caise/anan…” , deci da:D

    Apreciază

     
  9. gingav

    Aprilie 13, 2009 at 11:23 am

    hahaha! o merit.

    mi-am exprimat satisfactia dupa prima vedere a imaginii. de vina e nenorocitul de „dupa o anumita virsta…”. cind, daca e sa stai sa-i asculti pe ei, tot ce-i bun ti-e interzis.

    deci mesajul meu era un geamat de „acri ti-s strugurii, cucoana!”.

    am citit apoi ca intr-adevar contine gem (deci nu e chiar asa de indigest cum sugereaza peisajul cu frisca).

    luminita, luminita, ce-mi faci tu mie…

    Apreciază

     
  10. ciocolatacupiper

    Aprilie 13, 2009 at 3:26 pm

    gingav- parc’ai fi bursucu http://360.yahoo.com/profile-WD3m7sQzbrRRcJxan3.f991ATnXv, numa el http://pinguilde.wordpress.com/ stie sa incaseze atit de elegant si seren, si sa vrea gem pe tort:).

    acu io stiu ca aratania mea de tort priveaza pe oricine de satisfactia estetica, deci pricep intr-un fel ca ajungi sa iei in seama considerente strict nutritioniste, altele neexistind.

    totusi: nu-ti mai pleca urechea la ei! nu atunci cind e vorba de frisca ! (ca sa numesc doar obiectul conversatiei noastre)

    gingavule, gingavule, imi pare rau daca te-am speriat! facem pace la o portie de spuma de ciocolata? …ups, e cu frisca!….muuulta!
    da’ las’ ca ma sacrific , iau jumatate din portia ta:)

    Apreciază

     
  11. gingav

    Aprilie 14, 2009 at 6:28 am

    :))

    nu te teme, parerea ta despre indigestie a fost bine primita!

    ma grabesc sa-ti semnalez un film de pe meleagurile tale, „Aanrijding in Moscou”, o comedie dulce-amara cu o mamica de 43 de ani careia sotu-i „fuge” cu o artista (!) si de care se-ndragosteste un sofer viking de 29 de ani… o minunatie de film!

    Apreciază

     
  12. jocktherock

    Aprilie 14, 2009 at 6:46 am

    maman, ashe de mult te iubesc!

    Apreciază

     
  13. ciocolatacupiper

    Aprilie 14, 2009 at 11:13 am

    gingav- daaaa, minunat filmul, iar pe Barbara Sarafian o iubesc de nu se poa! drept multumire pentru recomandare , doua filme de Eric van Looy: „de zaak Alzheimer” si „Loft”.

    jock- ashe, ashe:)

    Apreciază

     

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: