RSS

din oceanu Pacific…

26 feb.

… a iesit un crevete mic, si pe coada lui scria: uite, ai ocazia sa lamuresti pe aia care, suiti in atasu motorului de cautare, si-au pus o importanta’ntrebare, ca paregzamplu „ce sa fac mia facut vinul  floare „.

nu terminase el bine de zis asta, cind mi-a venit si mie sa’ntreb ca cine-oi fi  io sa nu tin cont de parerea si sfatu  unui crevete?

se purcoa :

stimate oenolog, ferice de tine! te-a lasat motoru exact in locu unde crizele se rezolva cît ai zice ciocolata . sau, in cazu cu vinu dvs., cît ati zice buchet! pricepeti , deci? e, bine, atunci va fac o schema, da va costa juma din incasari:  floare, buchet, florarie (ok,  poa sa fie si toneta pa piata). cum, nici acu? atunci lasati-o balta.

mai in detaliu po raspunde celui ce vrea sa stie ” cum arata creveti grii”: arata ca aia roz, numa ca-s gri si  mai micii, ca paregzamplu acilea:

dscn3792

(unde se si poate admira -sau icni-   in planu apropiat  crevetele  iesit din Pacific ca sa-mi faca mie introducerea . un timid,ca toti ai sai, uite-i ce imbujorati sînt!)

sau acilea:

dscn3794

sint mai grii, nu-i asa? si buuuuuuuuni, truai it at haum! da cel mai bine, pentr’o experienta ‘ntr-adevar unica:  truai it in piata pescarilor din Oostende, unde-s abia debarcati , nu ca astia din magazin, care-au inotat zile’ntregi ape  norvegiene/ spaniole/ portugheze, si se scalda-n conservanti  pîn’le-o fi s’ajunga la tine…sau truai pe malu marii negre, cica si pe-acolo s-ar gasi creveti gri, ceea ce mai potrivit ar fi fost sa fi fost negrii, nu? tu ce zici?

despre   „reteta de piper”/  ” cum se face rosia” / „ca orice inceput e greu”/ „daca mamaliga ingrasa”/  ” ce mîncare nu are calorii ” / „ce contine salata de cartofi”/ „ce gogosi e mai bune”/ „poze cu sparanghel si secs”/ „se poate secs in bucatarie”/”unde creste si retete cu avocato„/  samd  as fi fost in stare s adau lamuriri daca nu  mi s-ar fi ‘ntrerupt legatura cu  supremu biolog-sexuolog-bucatar-dietist .

asa, nu-mi ramine decit sa pun  o poza din care reiese ca avocaturile sint citeodata de calitate indoielnica

dscn3796

dar, combinate cu iaurt, usturoi, sare, piper si  sucul de la rosiile pe care o sa le vezi mai jos, fac un sos in toata legea pentru crevetii gri, cei roz si cei de apa dulce din susul paginii

dscn3801

ma simt ghilti ca nu va pot da raspunsuri, da un sfat tot am:  ia’ncercati voi sa-l contactati telefonic, sau pe messenger, pe supremu de care ziceam! ori  luati  za  steruei  tu hevan… ba nu, ascensoru,   ca de ce sa fie vai de picioare ?

 
6 comentarii

Scris de pe februarie 26, 2009 în 1

 

6 răspunsuri la „din oceanu Pacific…

  1. Vania

    februarie 26, 2009 at 2:19 pm

    Ăsta-i direct sadism!

    Un regat pe un crevete/ să astâmpărăm ăst pântec…

    Apreciază

     
  2. windwhisperer

    februarie 26, 2009 at 10:40 pm

    🙂 criminalo ! yummyyyy
    cum le-ai rupt Tu mustetile si nu te-au chiscat de degetele??;);)
    ce zic ai de la PETA???
    maine incerc ” sosul” cu king shrimpi , si-ti dau de veste ce-a zis PETA :):)
    xx, j.
    ps, zi-mi te rog ce „ham” ai de-ti tii agatata camera de piept??:)
    caci eu dupa o „expunere” d’asta… manjesc cu sos si picx:) nu doar camera !

    Apreciază

     
  3. sidi2u

    februarie 27, 2009 at 11:57 am

    Aseara am povestit cu Cris despre creveti.

    Ah, ce mamaliga trag langa, cu sos de smantanica cu ceapa si usturoi si oarece cream-cheese.

    Apreciază

     
  4. ciocolatacupiper

    februarie 28, 2009 at 12:09 am

    vania- hm, un crevete… chiar merita luata’n considerare cererea dvs.!

    wind- cu un rac de rîu am facut o partida de skandenberg, si po sa-ti spun ca pe cit ii de mic, pe’atit ii de-al naibii;

    aia de la peta cre ca nu poa sa zica nimic, ca le curg balele

    despre camera…hm…cum sa zic…n-am bre ham, sînt natiur! 😉

    sidi- initial m-a lasat paf combinatia creveti -mamaliga(din cauza texturii). mi-am revenit repede, si-am pus de-o mamaliga cu brinza si smintina si oua si unt , de-o cina usoara, adica;;)

    Apreciază

     
  5. sidi2u

    februarie 28, 2009 at 3:10 pm

    Am ajuns acasa si m-am indreptat cu avant, cred ca nici haina n-o dadusem jos de pe mine, catre dulapul cu faina de malai. Cand – surpriza!!! neplacuta, ca de astea am parte mai nou, – out of corn meal!!! Asa ca am pus niste peste la cuptor, am fiert cartofi pentru piure si am trantit si restul de salata de sfecla rosie langa si asta a fost…

    Apreciază

     
  6. ciocolatacupiper

    februarie 28, 2009 at 9:49 pm

    sidi- e, ai ramas tot in mediul marin, ai scaldat-o rezonabil pîn la urma:)

    Apreciază

     

Lasă un comentariu