probat si aprobat, acu recomandat si pen’ca sa-l prepari dureaza chiar mai putin decit dusu’ la farmacie nedusat, nerujat, nepieptanat si in pijama, chiar daca farmacia e la parter…anfen, la parter sau o statie de autobuz mai incolo, s-ar mai putea sa si dureze foarte, foarte mult pina ajungi sa-ti revezi bucataria, asadar acilea reteta , din pacate necompensata:
in antisensu acelor de ceas bun sau rau: 200 g alune (de padure si cashew) si nuci(pecan); 125 g fulgi de ovaz (natiur, nu zahariseli de-alea de-ale lu kellog’s); 50 g fulgi de migdale; 50 g stafide inmuiate vreme de 600 secunde, in cazu’n care ne’nduram sa dam si la copchii din el, în apa calduta, altfel în rom. pîn la urma tot in rom, chiar daca -l administram si copchiilor, ca s’adoarma mai repede, sa nu mai suiere din block-fluit-u ala adus de nu mai stiu cine, asa ca nu stiu pe cin sa blestem ; 500 g ciocolata alba (asta in caz ca tineti neaparat sa urmati reteta originala. deci: faceti ce zice popa, nu ce face el! el n-a avut suficienta ciocolata alba, de-aia..si nu numa, da ce mai conteaza.) sau neagra, sau cu lapte, in functie de gradu de depresie (a dvs si-a rafturilor din debara)si, de ce nu, de gust.
alunele si nucile se rumenesc vreo zece minute intr-un teflon. aceeasi operatie o suporta si fulgii de migdale, doar ca dureaza mult mai putin. odata racite, alunele si nucile se curata , pe cit posibil, de membrana aia a lor. alunele si nucile se zdrobesc cît de cit sub lama unui cutit, fulgii de migdale nici nu-i mai bagam in seama pîna in alineatu care vine.
de’ndata ce s-a topit ciocolata ( la bain-marie) se adauga -in ordinea pe care-o vrea muschii nostri, sau claie peste gramada- enumeratele ingrediente, si se amesteca bine, bine, bine.
cu doua linguri se formeaza quenelles nu prea perfecte care se depun p’un platou invelit in hirtie cerata, platou’ se da la rece. de preferinta la frigider, ca sa ne fie tratamentu gata cit mai repede cu putinta.
pentru cin nu stie cum se fac quenelle-ele: sorry ca nu dau explicatii, da m-a luat iar cu depresie, tre s ama duc iar sa ma tratez. da rasturnati compozitia p’o bucata de hirtie cerata, puneti alta hirtie cerata deasupra, rulati cu rulou pîna obtineti o „foaie” de cam unu -doi cm grosime, apoi fuguta la frigider cu rezultatu.
acu, intre noi depresivii fie vorba, ce tot atitea quenelles domne?!, ce, pur si simplu niste forme diforme scurse din lingura ne-or sta in gît?
acu, tot acu, cit de depresiv ai fi, cu masurat de ingrediente, prajit de nuci , topit de ciocolata si format de quenelles cu tot, prepararea medicamentului dureaza zece minute; alea zece minute in care stafidele se inmoaie. dupa astea zece minute de efort esti liber sa fii in continuare depresiv. pîn la administrarea primei doze de medicament, se intelege. dac’as fi doctor, io as recomanda o supradoza.
bon. asta fu
sa auzim de bine! si bune!
ana
februarie 11, 2009 at 6:12 pm
prea multa munca…mai bine cumpar ciocolate, albe, negre, cu migdale, cu stafide, cu alune, le rup bucatele si gata! 😉
ApreciazăApreciază
ciocolatacupiper
februarie 11, 2009 at 9:44 pm
ana, te-am contraz….uh, pardon, ti-am raspuns completind in text ceea ce intentionam dar, din fuga scrisului, am omis.
e hai, ca sa nu trebuiasca sa recitesti, dau un copy paste, special pt tine , deci:) :
„sa-l prepari dureaza dureaza chiar mai putin decit dusu’ la farmacie nedusat, nerujat, nepieptanat si in pijama, chiar daca farmacia e la parter…anfen, la parter sau o statie de autobuz mai incolo, s-ar mai putea sa si dureze foarte, foarte mult pina ajungi sa-ti revezi bucataria, asadar acilea reteta , din pacate necompensata:”
„cu masurat de ingrediente, prajit de nuci , topit de ciocolata si format de quenelles cu tot, prepararea medicamentului dureaza zece minute; alea zece minute in care stafidele se inmoaie. dupa astea zece minute de efort esti liber sa fii in continuare depresiv. pîn la administrarea primei doze de medicament, se intelege. dac’as fi doctor, io as recomanda o supradoza.”
apoi: am io asa o banuiala nu prea vaga ca e destul de redusa ca variatie oferta de ciocolata cu alune, seminte, fructe uscate… ce faci tu, faci mai dihai decit fabrica, imaginatia ei e din motive economice mult mai redusa decit a ta, deci faptele mereu aceleasi. o, ce plictis!
ApreciazăApreciază
Vania
februarie 12, 2009 at 5:48 am
În zori sufeream de-o depresie, da’ s-a mai disipat…
ApreciazăApreciază
ana
februarie 12, 2009 at 6:05 am
daca-mi trece durerea din gat cu ciocolata asta zau c-o fac!
multam de precizari!
aaa, farmacia este exact sub balconul meu 😉
ApreciazăApreciază
windwhisperer
februarie 13, 2009 at 4:24 am
gata, m-am depresivat destul , iar nu dorm la noapte 😉
buna dimineata !s-aveti si sa va depresurizati cu scop de refacere pentru valentine’s day.. ca ne chocolatim si atunci :):)
xxx, zi buna !
ApreciazăApreciază
ciocolatacupiper
februarie 15, 2009 at 12:20 am
vania- asa de la sine, sau a cotrobait prin dulapuri dupa ciocloata?
ana- ma indoiesc ca ajuta, dar cit o fi ea farmacia sub balcon, io-ti recomand o juma de litru de vin rosu. nu neaparat argentinian ca cel care m-a scapat pe mine de raceala (eh, mahmureala de a doua zi sint precisa ca se datora mai mult ca sigur sederii de trei ore in restaurant), vin sa fie! santé!
wind- mai mult ca sigur, si nici macar nu-i nevoie sa fie ‘n forma de inimioare, ciucalata sa fie!
xxx, buna s afie si-a ta!
ApreciazăApreciază
sidi2u
februarie 15, 2009 at 5:41 pm
Cutia de Ferrero Rocher e pe gata. O juma’ de kil de ciucalata alba imi lipseste, dar o data cumparata ii propun Petrei reteta asta.
ApreciazăApreciază