RSS

fericiri, cinci

05 feb.

leapsa-i evriuer,  oricind,  oricum, si-a   aparut de data asta  din colt de 360 ocupat de-o  tinara  domnita dulce si suava si passionata nu ca o garofita ci  asa cum numa’ ea stie sa fie,  si ca ea , putini! anfen, a monavi.

e leapsa despre cinci lucruri care ma fac fericita.

habar n-am ce (si daca)  concluzionara ceia care se  plecara (sau indreptara) asupra ei, io’nclin sa  cre ca  fericirea pazeste de dupa orice colt si  te gaseste în orice caz,  mai ales  cind ti-e lumea (mai) draga,  ca de fapt, deci,  fericire e evriuer,  fericire e oricine, fericire e oricind, fericire e oricum;  si de-aia nu mai putem  de-atita fericire si ne-apuca citeodata melancolia si indoilelile si de-astea, si nu stim ce draci om avea de ne simtim asa nefericiti?!…

pîna cind analizele zic ca tumora-din fericire!-  nu-i maligna, sau pîna’ntinzi -din fericire!- tocmai la timp mina sa opresti insu care-i  cu capu’n nori si picioarele pe zebra cind    semaforu -i pe verde dar pt automobile,  pîna primesti – ce fericire!-  o scrisoare (aka e-mail)(mult)asteptata, sau pîna  completezi integral un sudoku, alergi un maraton,  ajuti prieteni sa-si mute mobilele’n casa noua.  sau pîna orice , cît de mare  sau cît de mic(a), si-atunci ne revenim la anormal si ne propunem sa traim de-acu’ncolo mai constienti de tot ce e si ne’ncojoara, pururi  fericiti, pîn’la adinci batrîneti, de preferinta, sau macar cît ne-o duce capu .

s-ar zice, deci, ca si io, la fel ca tine, mi-s fericirea’ntruchipata. pe ce criterii s-aleg io acu  doar cinci chestii? ia  s-o iau io alfabetic!…mda, ajung asa, din doi pasi,  la ciocolata, da’ cu Gatitu’ cum ramîne? sau cu Franta? ori cu Soarele(la propriu. si la figurat***)  si Zîmbetul -sau Mormaiala- lui Jonas si Clara cind dorm, iar eu îi invelesc cu patura aruncata cit colo?

desi au trasaturi comune, leapsa nu e neaparat fericire(da , Bea, prefer sotronu’), iar fericirea – din nefericire- nu e leapsa, desi ar putea fi, daca n-ar depinde de noi.

din fericire, indiferent ca duc io leapsa mai departe au ba, florile’nfloresc si mor, numa ‘ leapsa’i evriuer, oricind, oricum si-a tuturor.

***cînd parca te lumineaza asa o carte, un spectacol, o muzica, o conversatie, un gest, o gluma, un … o… de-astea

 
2 comentarii

Scris de pe februarie 5, 2009 în 1

 

2 răspunsuri la „fericiri, cinci

 1. sidi2u

  februarie 5, 2009 at 11:56 am

  Leapsa – s-ar opri la mine, cu siguranta. Daca un milion de lucruri ma fac fericita, leapsa nu e unul dintre ele. Mi-s si io fericirea intruchipata… 😉

  Apreciază

   
 2. windwhisperer

  februarie 9, 2009 at 11:10 pm

  daca abolim realitatea ne ramane „fericirea” 😉
  si ne ramane o „V-ati ascunselea” care are mai mult de 5…..ala bala… porto ….cala../trei iezi cucuieti :0
  xoxoxo , zi buna ,J
  ps… ce facem de valentines day?? dam or primim ??
  chocolate heart shape ..:) mmmm

  Apreciază

   

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: