nu spun o nouatate, da ca introducere poa sa cit de cit conteze: oamenii de oarece stiinte isi baga de multa vreme nasucurile nu numa’n eprubete, ci si’n oalele din bucatarie. in amindoua, cu acelasi scop.
scopu asta a capatat mai intii forma faimoaselor E-uri e care lumea fuge ca de dracu, desi unele chiar nu merita ocolul.
tot scopu asta si-a vazut in continuare de treaba , si-a capatat intre timp un nume care nu se mai rosteste numai pe la colturi de institute de cercetare, ci in gura mare, în ciuda interpretarii pe care unii parcticanti de stiinta aplicata a biologiei în bucatarie sau alta incapere, cu sau fara chimie, i-ar putea- o da: FOOD PAIRING . (asta fiind blogu. site-u cu explicatiuni fiind acilisa)
mie, vizavi de productiva colaborare a biologilor, bucatarilor si chimistilor, mi s-a stirnit nevoia unui imn , previzibil intitulat hora bbc-ului:
hai sa dam mina cu mina
cei cu oala de smintina,
cei cu soc si papadie,
cei din clasa de chimie ,
sa’nvirtim hora fratiei
pe podeaua bucatariei!
în varianta lui mái revolutionara:
hai sa dam mina cu mina!
ce-i cu oala cu smintina?
cum e’n cartea de chimie
formula de papadie?
mai destepte, mai vecine,
vin’ sa cercetezi cu mine!
la razboi, inapoi!
la placinte, inainte!
sa ne tina lumea minte!
sa aducem bucurie
in orice bucatarie!
poza cu rateu meu de Craciun, ca sa’nchei imnu cum se cuvine:
anfen, semirateu, ca ce-i cu ciocolata nu poa si n-are cum sa fie rateu.
mai multe despre food pairing in numaru care vine
Vania
ianuarie 8, 2009 at 11:06 am
Îmi scapă legătura dintre rateu şi păpădia cu smântână…
În altă ordine de idei, ieri am sărbătorit la un restaurant sîrbesc, având ulterior o noapte agitată…
ApreciazăApreciază
crisatcross
ianuarie 9, 2009 at 3:38 am
La multi ani mai Ciocolato-Piparato, ca mi-a fost tare dor de tine!
ApreciazăApreciază
ciocolatacupiper
ianuarie 9, 2009 at 9:57 am
vania- obiceiu casei e poza ca parasuta de rezerva pentru lansarile poietice. daca poza rimeaza cu avîntu, cu atit mai bine.
mi se pare totusi in aceeasi ordine de idei…
cris- La multi ani, Crisule!
de dor de tine, de altii, de mine, ma ia cu mutenie.
ApreciazăApreciază
Vania
ianuarie 9, 2009 at 4:06 pm
Am o veste bună: mâine fac tort de mandarine!
Vestea proastă: eu halesc, nu poietizez…
ApreciazăApreciază
sidi2u
ianuarie 9, 2009 at 5:35 pm
L-as lua acasa pe Dominique Persoone. Ce „chef chocolatier” misto….
La multi ani, Lumi!
ApreciazăApreciază
ciocolatacupiper
ianuarie 10, 2009 at 12:43 am
sidi- si iooooo! numa pt ciocolata, biansiur
ia cata pe chezbru.com, si zi, ce zici de wout bru?
La multi ani! xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
vania- dupa o portie (sau cite?) de tort de mandarine s-ar putea sa va viziteze Euterpe
sau Thalia
sau Erato
va doresc pofta mare!
ApreciazăApreciază