RSS

despre imperechere

07 ian.

nu spun o nouatate, da ca introducere poa sa cit de cit conteze: oamenii de oarece stiinte isi baga de multa vreme nasucurile nu numa’n eprubete, ci si’n oalele din bucatarie. in amindoua, cu acelasi scop.

scopu asta a capatat mai intii forma faimoaselor E-uri e care lumea fuge ca de dracu, desi unele chiar nu  merita ocolul.

tot scopu asta si-a vazut in continuare de treaba , si-a capatat intre timp un nume care nu se mai rosteste numai pe la colturi de institute de cercetare, ci in gura mare, în ciuda interpretarii pe care unii parcticanti de  stiinta aplicata a biologiei în bucatarie sau alta incapere, cu sau fara chimie, i-ar putea- o da: FOOD PAIRING . (asta fiind blogu. site-u cu explicatiuni fiind acilisa)

mie, vizavi de productiva colaborare a biologilor, bucatarilor si chimistilor, mi s-a stirnit nevoia unui  imn , previzibil intitulat hora bbc-ului:

hai sa dam mina cu mina

cei cu oala de  smintina,

cei cu soc si papadie,

cei din clasa de chimie ,

sa’nvirtim hora fratiei

pe podeaua bucatariei!

în varianta lui mái revolutionara:

hai sa dam mina cu mina!

ce-i cu oala cu smintina?

cum e’n cartea de chimie

formula de papadie?

mai destepte, mai vecine,

vin’ sa cercetezi cu mine!

la razboi, inapoi!

la placinte, inainte!

sa ne tina lumea minte!

sa aducem bucurie

in orice bucatarie!

poza cu rateu meu de Craciun, ca sa’nchei imnu cum se cuvine:dscn3086

anfen, semirateu, ca ce-i cu ciocolata nu poa si n-are cum sa fie rateu.

mai multe despre food pairing  in numaru care vine

 
6 comentarii

Scris de pe ianuarie 7, 2009 în 1, blablabla si tot asa

 

6 răspunsuri la „despre imperechere

  1. Vania

    ianuarie 8, 2009 at 11:06 am

    Îmi scapă legătura dintre rateu şi păpădia cu smântână…

    În altă ordine de idei, ieri am sărbătorit la un restaurant sîrbesc, având ulterior o noapte agitată…

    Apreciază

     
  2. crisatcross

    ianuarie 9, 2009 at 3:38 am

    La multi ani mai Ciocolato-Piparato, ca mi-a fost tare dor de tine!

    Apreciază

     
  3. ciocolatacupiper

    ianuarie 9, 2009 at 9:57 am

    vania- obiceiu casei e poza ca parasuta de rezerva pentru lansarile poietice. daca poza rimeaza cu avîntu, cu atit mai bine.

    mi se pare totusi in aceeasi ordine de idei…

    cris- La multi ani, Crisule!
    de dor de tine, de altii, de mine, ma ia cu mutenie.

    Apreciază

     
  4. Vania

    ianuarie 9, 2009 at 4:06 pm

    Am o veste bună: mâine fac tort de mandarine!

    Vestea proastă: eu halesc, nu poietizez…

    Apreciază

     
  5. sidi2u

    ianuarie 9, 2009 at 5:35 pm

    L-as lua acasa pe Dominique Persoone. Ce „chef chocolatier” misto….

    La multi ani, Lumi!

    Apreciază

     
  6. ciocolatacupiper

    ianuarie 10, 2009 at 12:43 am

    sidi- si iooooo! numa pt ciocolata, biansiur
    ia cata pe chezbru.com, si zi, ce zici de wout bru?
    La multi ani! xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

    vania- dupa o portie (sau cite?) de tort de mandarine s-ar putea sa va viziteze Euterpe
    sau Thalia
    sau Erato
    va doresc pofta mare!

    Apreciază

     

Lasă un comentariu