RSS

Parkinson

04 aug.

sa treaca marti, apoi miercuri, si joi se va implini o saptamîna de cînd Parkinson

 , aici dind clasa cromatica horologiului meu biologic – mai bine cunoscut (în rîndurile mele) drept „coque au vin, supa… sa-ti termin de numarat zilele si-om vedea ce-o iesi din tine”- , se’nfrupta si se’adapa  -în buna si duioasa  armonie- cu nejumulitele noastre ( da io si printre pene tot asa le vad) cordo(a)n(e) bleu, ragoût-uri, supe, si de-astea.

nu, nu da semne de simptome parkinsoniene (de joi încoace, de cînd tot alergam dupa el,  ne-a lasat  timp sa-l si observam, nu numai sa ne scoatem sufletu din noi),  numele i se trage de la parkiet, caci asta este,  „een parkiet” (citeste parchit), ceea ce-i perruche, ceea ce-i femela perroqet-ului, am aflat cu ocazia asta. 

doar ea  stie de unde a disparut ca sa apara p’acilea, dupa tura de întrebari pîn cartier io n-am aflat decît ca lu vecina aia de unde eram io sigura ca a evadat , vecina aia cu iepurihamstericîinipisicisisasevitzeilacarelisezicesicopii , care a zis ca-s io lipsita de amur pentru animale – am pardonat-o. da de uiat, nu uit!- , deci lu vecina aia n-avea cum sa-i scape penca nu mai poseda asa ceva decît in cap, si de’ acolo nu iese nimic afara.

a, am mai aflat si ca unii, daca nu au pe cine sa lase sa le vada de casa cind pleaca in vacanta, dau bilet de vacanta si papagalului, unul fara retur, adica: deschid colivia, si  cumpara altu cînd se’ntorc, daca mai au chef de-asa ceva. daca nu, duc colivia la centrul de reciclare a obiectelor înca folosibile, ca sa poa sa mai faca si altii ca ei.

nuuu, nu sîntem (chiar asa de ) zgîrciti, nu din cauza grauntelor pe care le consuma de trei ori pe zi – mereu in aceleasi parti ale zilei, ai putea sa-ti potrivesti ceasul dupa ea- alergam dupa el. daca gainile-o accepta, noi la ce sa ne bagam nasu?  

si nuuuu, nici (chiar asa de) zgîrie-brînza nu sîntem, sa vrem papagal pe de-a moaca. de fapt, nici nu vrem papagal,  nici canar si nici nimic, pasarile tre sa zboare, sa le mînce pisicile si uliii si cine-o mai vrea si-o mai putea, nu sa seada-n colivie.

atunci, de ce vrem s-o prindem pe Parkinson? pai nici noi nu prea stim. poate ca nici nu vrem s-o prindem, doar ne mai dezmortim umpic oasele tot alergînd dupa ea. anfen, pîna pe la sase, cind sper sa apara din nou, poate ca stim raspunsul. o sa i-l spunem si ei, cine stie, poate ca o sa ne inteleaga si o sa intre de buna voie in colivie. a, nu, înca nu avem una, dar înca e deschis magazinul cu secondhanduri. poate dau chiar de colivia ei cea de toate zilele si pîna joia trecuta.

in orice caz, am sa ma uit si de-o prastie, o carabina, ceva sa le viu de hac  pisicilor (trei! da, ale vecinei aleia ) care  de joi incoace dau tîrcoale prin gradina noastra, la orele cind apare Parkinson. sau, si mai bine, le las in plata domnului. si pe ele, si pe Parkinson. iar cind voi gasi o pana albastra prin gradina, o sa ma fac ca cred ca gainilor noastre le-au placut într-atîta straiele lui Parkinson, încît  si-au comandat si ele un set. numai ca , nepotrivindu-li-se, ca niste gaini cu fite ce sint, l-au aruncat intr-un colt …acolo…  

 
Un comentariu

Scris de pe august 4, 2008 în 1

 

Un răspuns la „Parkinson

  1. crisatcross

    august 4, 2008 at 8:57 pm

    Parkinson imi aminteste, vag, de ceva cu culoarea lui senina. Si si poulles-le si cock-ul, cum am zice noi, astia din Quebec, mari iubitori de limbi, mai mult sau mai putin straine…

    Apreciază

     

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: