RSS

risotto cu fructe de mare

29 Iul

cum se face: greu, de fapt, deloc cind e prea cald , asa de cald, mult prea cald sa dai drumul la un foc pentru scoici, la altul pentru crevetilangustinecaracatitemelci, la altul pentru fumet-ul de peste, si -mersi doamne c-are aragazul doar patru-  la ultimul  pentru orez.

cum il facem noi, persoane dezghetate, desi ne e prea cald, dar ne e si foame: 

se ia o suta de grame de orez arborio pe persoana,

se prajeste in uleiul in care s-a aurit deja o ceapa,

se racoreste cu o jumatate de pahar de vin alb,

se adauga putin cîte putin din zeama de scoici (congelata in ziua in care am facut scoici, decongelatt acum) si fumet de peste (congelat in ziua in care am facut sa avem la nevoie, dedecongelat acum),

cu o mîna se desface un careu de cuvinte incrucisate, cu cealalta se supravegheza orezul,

se mai adauga zeama de scoici si fumet de peste

se trece la alt careu, se gusta vinul, se gusta orezul. dupa 20 de minute de umezeala cu tîrîita si cîteva invîrtituri de lingura, boabele ar trebui sa fie tocmai al dente

se desface punga cu scoici gata fierte si congelate, se adauga 125 de grame de scoici pe cap de mîncacios in orezul in care am pus deja ardei iute si fire de sofran inmuiate in apa, ca sa lase culoare mai bine

se trece cu veerea absenta crevetilorlangustelormelcilor

se amesteca cu grija, pret de vreo cinci minute, se adauga marar si patrunjel. nu se pune untura de catel

mîncam, si ne topim si de placere

 
Scrie un comentariu

Scris de pe Iulie 29, 2008 în 1

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: