RSS

ce sa fie, ce sa fie

11 iul.

la ce o fi coada asta?

la   the chocolate line , unde, dupa documentata mea parere, ar fi normal sa fie asa aglomerat?

Nici vorba! Acolo intra putini turisti, probabil din cauza preturilor ( cele mai ieftine, 22de euro /kg, sint blocurile de ciocolata cu alune, seminte, sau fructe rosii si uscate. pralinele costa cam saizeci pe kg, fata de 14- 20, in dughene turistice), sau a unei informari deficiente.

in caz ca nu dati click pe link, poate va convinge asta sa fiti curiosi:

asta fiind o modesta mostra adusa pentru sponsorul care a facut posibila iesirea noastra in lume ( cam scurta,  la granita deprimei, noroc cu ciocolata, noroc ca stiu sa-mi port de grija!). asa e, asa e, e prea multa ciocolata pentru numai un sponsor, asa ca  vom gusta si noi din ele: cele cu lavanda si ceai se prezinta singure; cele albe sint cu ganache (ciocolata topita si racita, amestecata cu smîntina batuta pe jumatate, lasata la rece o noapte, apoi batuta. orice gospaodina poa s-o faca. diferenta e insa in calitatea produselor ) si alune nu stiu cum; pastilele-s cu praliné de sîmburi de pin, otet si cabernet sauvignon; aricii -s cu praliné, cele verzi sint cu vodca si cafea… cu astea, si cu ce-am mai gustat in scurta noastra sedere in Bruges,  tot n-am  dat de capat asortimentului din magazin. bine mai zicea maica-mea cind zicea ca nu-s in stare de nimic!

atunci, la ce s afie oare coada asta?

la intrarea in Notre-Dame-a locala, la vazut de

???

njet, deci! nici de acolo!

asa cum nu e nici de la muzeul diamantului, al cartofilor prajiti, sau cel al ciocolatei (ai nau, iar ciocolata, dar a fost  interesting. iar io o  ciocoholica foarte in stare sa sara peste pralina pe care fiecare vizitator o primeste in urma demonstratiei de la sfîrsitul vizitei-am mai vazut odata una, d’aia! plus ca la ghiseul de bilete era un paltouas plin cu ciocolata. si tot asteptind sa vina casiera…-).

o fi poate coada la intrarea in stadion?

nici atît, doar n-a inceput stagiunea! sau sezonul, sau cum se zice.

daca nu-i de colo, si nici de dincolo, la ce e oare , tousi , coada aia?

de la intrarea in parcul Minnewater ( eau d’amour), unde, la ora opt si un sfert a unei zile ploioase

ca toate cele trei pe care le-am petrecut in deplasare,

a aparut soarele. în persoana lui Leonard Cohen.

timp de doua ore ( cu o pauza de exact zece minute, apoi cu un bis de …trei sferturi de ora!!!!) a rasarit , a stralucit si ars ca-n miezul unei  toride zile de vara, a gasit si a pierdut din nou  nordul, si-a confirmat-de parca mai era nevoie- ca soarele nu apune niciodata.

cinci muzicieni care-au desavirsit jazz-istic piese mai vechi , trei backing-vocals -pe care , de altfel, Leonard Cohen le numeste colaboratoare – într-un perfect dialog cu Cohen, rolul lor nefiind acela de a masca multele rasarituri intimpinate de el cu  sticle de vin, tigari si femei, ci de a sustine frumusetea  textelor, un Leonard Cohen impresionat de primirea facuta de pubic, amuzat de anumite reactii -drept pentru care intra in dialog cu „îndraznetii”-, cu o voce in plina forma- credeam ca , pe la jumatatea celei de-a doua parti, dupa Halleluja, pe care l-a interpretat din tot sufletul (nu ca celelalte piese nu le-ar fi, dar aici a fost absolut fantastic, a amutit toata lumea, desi pina atunci ii tinea isonul), n-o sa mai poata scoate o vorba…shame on me! dovad: bisul de 45 de minute de calitate, profesionalism si placere- ,mucalit, flirty,  impresionat… si IMPRESIONANT!

dac’ar fi dupa mine, m-as duce sa-l vad si in Bucuresti! dar nu e numai dupa mine. iar pîna voi afla eu dupa înca  cine e..

 
Un comentariu

Scris de pe iulie 11, 2008 în 1, Ciocolata, mon amour, vacanta

 

Un răspuns la „ce sa fie, ce sa fie

  1. ilinca dima

    august 27, 2008 at 6:55 am

    e pe 21 septembrie. si ai pile la organizatori 🙂

    Apreciază

     

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: