RSS

vaca fructivora

29 Mai

mai numar o data, ca sa fiu  sigura: sint 50 de bucati.

 ma deprima retroactiv amintirea  momentului cind in restaurant n-au respectat cantitatea, si mi-au dat   abia jumatate din indicatele 10-12 cozi de crevetti pe persoana , desi era fel principal.  dar hei, azi (adica marti, cind am inceput sa scriu asta), ca si in ziua cu pricina,  port ochelari roz, ceea ce odata era lipsa la cintar, azi e o noua -si de unii laudata-  tendinta de a micsora cantitatea de proteine animale din alimentatie. asa e, asa e, macar in restaurant sa mîncam rational, daca acasa ne facem de cap, si, din  pretul felului din restaurant, imbuibam trei guri hamesite , si o a patra , forte empatica atunci cind e vorba de un crevete in plus (in gura bucatarului), sau unul in minus(in farfuria clientului).

hotarirea e repede luata: 50 avem, 50 folosim, ca doar sintem  patru la masa. citi vor ajunge pe farfuriile atit de dragilor mei  clienti zilnici ( dar hei,  de mine mi se rupe sufletu!), mai vedem noi. adica eu, caci hei-hei-hei, se moa le chef! ce zic eu aici? la cuisine, c’est moi! pai, nespa?

nu din oarece mustrari de constiinta, ci din simple considerente economice, fac o spuma de somon(35% redus. la pret, se intelege. po sa-l lasi in raft? ), una de avocado (cumperi doi, platesti unu. po sa ratezi ocazia?), gust o data (si inca o data. si…iar) crevetii gri (25% redusi. la pret, se intelege. de vreo dou luni incoace, scumpiti cu suta la suta, po sa -i lasi in raft si sa ratezi ocazia?), si toc o ceapa rosie care va face contrast cromatic/de textura/de gust frumos, si va completa ceva din +/- cincizeciu la suta de reducere cantitativa, urmare a incercarilor mele repetate de a depista -doamne fereste!- eventuale noncalitati ce-ar putea displace mai sus amintitilor clienti .

a iesit asa ceva:

 

 

ai confes: am vrut sa le iau ochii, si sa ma asigur de eventuale reclamatii vizavi de cantitatea de fel principal. desi, l fel de simplu ar fi fost sa fac linguini mai multi. ceea ce am si facut. deci a fost numai ca sa le iau ochii.

bon. poze cu pastele intinse la uscat pe coada de matura, nu am. dar au vazut toti cei implicati direct in procesu de murdrire al veselei in ce conditii vitrege lucrez, si mi s-au promis imbuntatiri. mai cumparam o matura si niste stergare, sa fie acolo curate in dulap, si pe coada de matura -cam de trei-cinci ori pe saptamîna- cind ar trebui sa fac pastele, ca tare-s bune! ca alea din magazin, zice Jonas.

bun, ca sa inchei subiectul, ca-mi lasa iar gura apa, desi ieri am mîncat asta:

si asta

 ,

ce- a mai ajuns marti pe fiecare farfurie, se poate vedea din poze:

 

care poze, cica poate spune mai mult decit o mie de cuvinte. cu , sau fara fotografie, cuvintele pentru postul asta ar fi  ca am mîncat cit o vaca. creveti. ca paste n-au mai intrat in mine.

despre efectul afrodisiac al stridiilor (aici, irlandeze. buuuune! sa vo la pen sa le incercati, chiar daca sinteti fani de  d’alea frantuzesti) nu po sa zic inca nimic. se impune un studiu mai amanuntit, nu sint io aia sa-mi dau cu parerea numai dupa o partida de…zece stridii. ca vaca! am zis? parca am mai zis. dar hei, chiar ca nu am  vazut vaca mîncind stridii! 

 

 

 

 

    

 

 

 

 

 

 

13 responses to “vaca fructivora

  1. margutza

    Mai 29, 2008 at 10:48 am

    istenem!!! numa bale si iar bale.da chiar sunt afroisiace?????
    tu Lumi! aici e opera de arta. si asta neverever nu am sa fac. dar de papat as:D de ce sa nu recunosc:)

    Apreciază

     
  2. sidi2u

    Mai 29, 2008 at 11:00 am

    Da, fotografiile spun totul. E ora 7:00 AM si am un apetit de n-ai vazut d’alea. Linguine o sa pun sa fac si eu la noudescoperitamasinadepastecestatealamineincasadeaproapeoluna.
    Ce reteta folosesti pentru paste?

    Apreciază

     
  3. ciocolatacupiper

    Mai 29, 2008 at 8:22 pm

    margutza- legenda zice ca da, altii zic da in cazul in care mînci citeva sute de kile dintr-o data, eu inca studiez cazul:))
    cind vii p’acilea, o sa-ti dau sa papi

    sidi- sa-ti traiasca soacra, si sa-ti mai trimita cutii cu de-astea! (dca msina e manuala, arunca-i si tu din fuga ca se exista motorase pe care le poti atsa la ea, spune-i ca din intimplare si ca masina ofteaza nostalgic dupa niste componente ajutatoare de facut ravioli si gnochi…anfen, io sa te invat?). faptul ca ai descoperit minunea cu intirziere dovedeste doar ca esti o persoana discreta, si asta te onoreaza, lisîn tu mi.:)))))))

    pun un ou la 125g faina, sau un ou juma la aceeasi cantitate de gris. me atansion, ff important: sa lasi oul un timp la temperatura camerei!
    sare se pune in apa de fiert, nu in paste, iar la cele colorate cu spanac sau sfecla, mai tre o tira de faina peste gramele de mai sus.de fapt, e chestie de filing la mina, aluatul tre sa fie totusi suplu. daca colorezi cu sepie, nu ai de ce sa umbli la faina.

    Apreciază

     
  4. sidi2u

    Mai 29, 2008 at 11:59 pm

    Merci pentru retete si pentru tips. In ceea ce ma priveste, discretia, nu e unul din lucrurile bune ce ma caracterizeaza. Ne’om cunoaste noi mai bine pe parcurs.

    Na, cu sepia m-ai dat gata. Gugalesc acushica.

    Apreciază

     
  5. hadean

    Mai 30, 2008 at 11:43 am

    zici că eşti luată deja? :-))))
    foarte frumos, foarte frumos. sunt o palidă umbră pe lângă tine, dar asta-i frumuseţea internetului, mă ajută să învîţ lucruri pe care altfel cine ştie când le aflam.

    Apreciază

     
  6. crisatcross

    Mai 30, 2008 at 6:56 pm

    Astea-s singurele fructe care-mi plac! OK, mai e unul, dar trebe musai sa fie interzis…

    Apreciază

     
  7. ciocolatacupiper

    Mai 30, 2008 at 9:09 pm

    sidi- am doua poze (mai vechi,nu cumva sa crezi ca m-am apucat azi de stors sepii ca sa te epatez;)) cu paste si risotto negre. cind nu mi-o fi lene, o sa le caut, ca-s pe 360, si-o sa ti le semnalez.

    hadean- =)))
    raspunsul la intrebare este un fragment dintr-un mesaj primit de la un amic 360:” cand eram mai pustan am citit intr-o colectie de nuvele politiste una cu un detectiv care o interoga pe o doamna extra misto, vaduva dupa vreo sapte smecheri, toti morti de stomac. doamna era banuita ca i-a otravit, dar analizele nu sustineau acuzatia. in final doamna se dovedeste o bucatareasa de exceptie. tipii aia nu se putea abtine de la mancarurile ei. ultima victima, constienta, este chiar detectivul ala nenorocit. nuvela se termina cu enumerarea unor feluri de mancare pe care le-am uitat dar care aveau muzica mancarurilor tale. deci: sa tot mori, nene, in felul asta.”

    da, asa-i, si eu zic traiasca netu!

    cris- asa-mi doresc un pom cu fructe de-astea in gradinaaaaa…plantat cu cap asa, linga cires(i, ca am vro trei, da daca numa unu isi face datoria, pe ceilalti nu-i iau in considerare). si-n rest nu-mi mai tre nimic. cred.

    Apreciază

     
  8. margutza

    Iunie 3, 2008 at 4:44 am

    Margutza nu stie de Lumi nimic:(
    dar lasa pupic si aici.

    Apreciază

     
  9. sidi2u

    Iunie 9, 2008 at 12:04 am

    Chiar asa, Luminito, unde umbliiiiiii?

    Apreciază

     
  10. ciocolatacupiper

    Iunie 10, 2008 at 8:37 pm

    aiurea’n tramvai, sidi, aiurea’n tramvai

    Apreciază

     
  11. sidi2u

    Iunie 13, 2008 at 9:11 pm

    Sa te faci bine, nu mai umbla aiurea’n tramvai!

    Apreciază

     
  12. ilincadima

    Iunie 14, 2008 at 8:14 pm

    ce tampita sunt! acu m’am prins ca esti tu! :))))
    si, na, pentru tine mi’am facut si user d’asta! :))

    Apreciază

     

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: