RSS

(aproape)vara pe ulita

22 mai
n-a-nceput de ieri sa cada cite un fulg, asa ca acu n-are ce sa stea,
 norii s-au mai razbunat, astra e adevarat, dar din vale, vuiet nu vine inspre sat.
nu e soare, da e bine, si pe drum e numa fum
tante tiny a scos cinele la plimbare si fumeaza acum
si ca de obicei.
 
pe fiinta asta n-am vazut-o macar o data fara tigara in mina.
a, ba da, o data, era asa de beata, de i-a cazut tigara din gura.
acu, beata, beata, da grija ciinelui tot a avut-o: cind asta s-a dat sa amiroasa obiectu cazut, oripilata de ideea ca o sa i se arda potaia, sau, si mai rau, c-o sa se ia si ea  de fumat,  tante tiny  i-a dat  un sut bine plasat, care l-a propulsat   cit ai zice waf! (in olandeza, da? ciinii de-aci necunoscind importanta studiului limbii române, nu stiu sa zica ham, ceea ce inseamna jambon in olandeza, ceea ce le-ar putea , deci, aduce beneficiu…asa, cu waf-u asta, se-aleg doar cu mai taci ma fir-ai al…!)  in  lanu de porumb de vizavi.
neinspirata, tante tiny, ca daca -l sutuia ‘n gradina mea, unde, pe vremea aia, avem un hatis de trandafiri, l-ar fi putut dup’aia folosi ca strecuratoare, pe care, se stie, nu tre s-o scoatem la plimbare.
 
acu, de ce-mi bag io picioarele -n privacy-u ei si-ii pun acilea poza (promit ca n-am umblat la ea  decit acolo unde s evede ca am umblat )?
pentru ca m-a calcat pe coada, de fapt, mai grav, cu o vorba, aruncata-n salonu de coafura (da, la coafor isi face ea rost de claia aia pe crestet), a reusit sa ruineze increderea deplina pe care clara o avea in talentul ei artistic.
 
acu, io sint cam asa: si daca nu te iei cu mine bine, tot s-ar putea sa-ti dau camesa de pe mine( daca esti la ananghie), da daca te iei de puiii mei, apai, sa te feresti, ca musc! te sfisii!
deci, precum nu prea stiti, pe clara o chinuie talentu in cadru unei scoli de desen, da pentru ca are de-i da si p’ afara, se poate intimpla ca  unele obiecte de pe domeniu nostru   de activitate domestica sa suporte transformari cromatice, sau chiar si de forma, ca-i cam scapa din mîini cam tot ce e casabil. numa ce e casabil.
 
asa se face ca fata mea, intr-un moment de inspiratie divina,  a adus cutiei postale binemeritata schimbare in sorcova. nu prea vesela, ca numa facturi aterizeaza in ea.
 
acu, sa ne intoarcem la salonu ala de coafura, denumire pretentioasa pentru dugheana in care tante tiny isi ingrijeste saptaminal singuru lucru pe  care-l  are ea in cap (smocu de cîltzi), da ce sa fac daca am vocabular elevat?
 
nu stim daca tante tiny ( cea la care nu-i sta bine in bikini- dupa jonas si al lui tata, cruela devil dupa mine, OMG!, si o sperietoare de ciori se imbraca mai bine, dupa Clara) era beata au ba, sansele ca da se situeaza undeva in regiunea lu 99,9999999 %, da asta nu e important acu.
la coafor, si bunica unei prietene de-a fetii lu mama.
prietena, care urma sa vina p’acilea in vizita, zice catre bunica ca daca mai dureaza mult, altfel o sa creada clara ca nu o sa faca vizita.
tanti tiny, cind aude numele lu fata mamii, zice ca care clara, a lu S…?
si fata zice ca da, da de unde o cunosti, la care tante tiny zice ca a mai vazut-o pe acilea pe fata, la casa aia cu cutia aia postala de tot rîsu.
 
anfen, a mai zis ea si alceva, cica m-ar fi muscat si pe mine de c.r…  la cit am, poa sa se serveasca linistita, da sa nu se ia de fata mamii, ca uite, acu vrea sa faca cutia postala mai dihai!
de parca asa ceva ar fi  posibil! acu, nu ca-i a mea, da nu-i asa ca e talentata, si cu cutia postala a atins deja culmea?
 
Un comentariu

Scris de pe mai 22, 2008 în dulcegarii

 

Un răspuns la „(aproape)vara pe ulita

  1. crisatcross

    mai 24, 2008 at 3:22 am

    Vai, dar dulcegariile tale sunt delicioase. E drept ca si rasul ingrasa, dar na, doar n-o sa vreau sa arat ca tante Tiny… Iar cutia- acu’ nu zic ca nu esti tu mama lui fiica- dar artistu’ stabileste cand opera atinge culmea! Eu tin cu Clara, sa bage cromatice si post-cromatice!…

    Apreciază

     

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: